Автомобилният производител Volvo представи електрическия си камион FL Electric.В най-близко

...
Автомобилният производител Volvo представи електрическия си камион FL Electric.В най-близко
Коментари Харесай

Volvo представи електрическия си камион

Автомобилният производител Volvo показа електрическия си камион FL Electric.

В най-близко време машината ще стартира да се употребява за събиране на боклука в Гьотеборг. Продажбите и серийното произвеждане в Европа ще започват при започване на 2019 година, оповестява Actualno.com.

Камионът тежи 16 тона, като с едно зареждане на батериите може да измине към 300 км. Електромоторът развива въртящ миг до 425 Нм, като работи в композиция с двустепенна скоростна кутия. Със специфична стратегия за бързо зареждане (при непрекъснат ток), пълненето на батериите лишава до 2 часа. Ако се употребява общоприета електропреносна мрежа нощем, то времето е 10 часа (при изменчив ток).

От компанията изясняват, че електрическият камион с нулеви нездравословни излъчвания може да се употребява в закрити терминали и в естествени резервати. Ниското равнище на звук разрешава на машината да прави огромна част от активността си нощем, като това ще понижи натоварванията по пътищата.

Едновременно с това Volvo дружно с компанията за преработване Renovo стартират тествания на камион за събиране и транспортиране на боклуци с самостоятелно ръководство. Безпилотната машината е издигната въз основата на товарния Volvo FM 330, като е оборудвана с GPS-навигация, система от датчици и оптичен апарат за премерване на дистанцията LiDAR.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР