Автомобилният пазар в България се е свил с 50.7% през

...
Автомобилният пазар в България се е свил с 50.7% през
Коментари Харесай

Българският автомобилен пазар е с 51% надолу през март

Автомобилният пазар в България се е свил с 50.7% през март и общо с 29.6% от началото на годината, демонстрира оповестената през днешния ден статистика на европейската браншова организация АСЕА. С общо 5927 продадени автомобила за първото тримесечие България върви към по-лоша година даже от спешната 2009, написа Automedia.bg.

Тогава пазарът претърпя фрапантен спад - от съвсем 58 000 продажби през 2008 до едвам 26 813 през 2009. Но настоящето движение е даже по-ниско от това през първото тримесечие на 2009.

При това специалисти настояват, че резултатите от изключителното състояние занапред ще се почувстват в цялостната си мощ. По-голямата част от доставките през март са на база по-ранни поръчки, направени през предходни месеци или даже предходната година. " През април чакаме спад в новите поръчки сред 70 и 75% ", съобщи Александър Миланов, изпълнителен шеф на BMW България и ръководител на ААП, браншовата организация на автомобилните вносители.

Спадът у нас е напълно съпоставим със междинните равнища за Европейския съюз - 55% спад в регистрациите за общността през март, и 25.6% спад от началото на годината. Регистрираните коли през март в 27-те страни от съюза са 567 308 - при 1.264 милиона за същия месец на предходната година.

Логично най-драстичният спад през март е бил в блокираната Италия - 85.4%. Във Франция пазарът се е свил със 72%, а в Испания - с 69%. В Германия, най-големия авто пазар на континента, спадът е 37.7%.

Пазарът на използвани коли у нас се свива даже с по-високо движение от този на нови. За пръв път от много време съотношението сред нови и остарели коли в действителност се е подобрило, въпреки и с малко

Сравнително едва е обиден пазарът във Финландия (-0.9%), в отказалата се от наложителна карантина Швеция (-8%) и Унгария (-14%).

При марките най-потърпевши през март са тези от групата на Fiat-Chrysler (92% при Lancia, 81% при Alfa Romeo, 76% при Jeep и 75% при Fiat). Това е разумно поради затварянето на главния им пазар - Италия.
Спадове над междинното за пазара имат още Citroen и Opel - по 70%, Honda и Mazda - по 68%, Peugeot - 66%, Jaguar, Renault и Ford - по 65%, Dacia - 63%, Nissan - 60%. При пазарния водач Volkswagen понижението е 50%

По-добре от междинното към този момент се показват BMW (-40%), Skoda (-39%), Kia (-36%), Mercedes (-34%), Volvo (-33%), Porsche (-25%).

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те също търсят сензации и драматизъм, тъй като това им носи посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР