Автомобилните производители постепенно премахват ръчните трансмисии на много модели, но

...
Автомобилните производители постепенно премахват ръчните трансмисии на много модели, но
Коментари Харесай

BMW пуска механична скоростна кутия за начинаещи

Автомобилните производители последователно отстраняват ръчните трансмисии на доста модели, само че BMW възнамерява да резервира трансмисиите за хора " с бензин в кръвта " и по тази причина продължава да усъвършенства своите разработки в тази област. Сега, баварците показаха ръчна скоростна кутия със отбрана против погрешно превключване. При мощните спортни модели това е значимо: неверният избор на предавка може да докара до скъпи поправки на скоростната кутия и мотора.

Самият принцип на блокиране на избрана предавка не е трябвало да бъде измислян - нещо сходно към този момент има на доста коли с ръчна скоростна кутия. При доста модели да вземем за пример задната предавка е блокирана, тъй че лидерът да не я включи инцидентно вместо „ първа “. Но в тази ситуация с изобретението на BMW, електроника следи оборотите и оборотите на мотора и оставя опция за пренасяне на лоста единствено на тези предавки, които са подобаващи в настоящата обстановка.

Вече има система за „ сравнение на оборотите “, която автоматизирано покачва оборотите при превключване на по-ниски предавки, с цел да избегне така наречен удар в трансмисията. Но тук приказваме за цялостната неспособност да включите неверна скорост.

Между другото, Mercedes скоро ще спре да създава коли с ръчна скоростна кутия. Сега Mercedes има единствено три модела с ръчна трансмисия. В европейската гама ръчна трансмисия остана единствено в модели от A и B-класа, както и в CLA. В Съединени американски щати такива варианти от дълго време не се оферират.

Преходът към електрически транспортни средства не допуска продължение на потреблението на ръчни трансмисии. Вярно, Jeep предходната година показа електрически концепт Wrangler, който е с механична трансмисия, само че това екзотично решение имаше за цел да покаже, че такава кутия към момента е настояща отвън пътя. В случая с Mercedes механичните тренсмисии няма да бъдат непокътнати даже и при високопроходимата G-Klasse.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР