Автомобилните производители не се свенят да въвеждат иновации не само

...
Автомобилните производители не се свенят да въвеждат иновации не само
Коментари Харесай

Вековната техника, която Mazda все още изпозлва

Автомобилните производители не се свенят да вкарват нововъведения освен в колите си, само че и в метода, по който те биват създавани.

Така да вземем за пример в множеството фабрики точно машини правят част от работата, което спомага и за намаляването на разноските, и за покачването на производството. Но Mazda прави изключение в едно отношение.

Въпреки всички модерни технологии, които разрешават на проектантите и архитектите на нови коли да творят, японската компания не е отстранила изцяло човешкия фактор и принос в процеса.
 Снимка 616677

Те се доверяват на Ютака Кавано - " такуми "  майстор майстор, през чийто ръце минават всички нови модели на Mazda. Дизайнерите на компанията отиват непосредствено при него, когато имат потребност от ентусиазъм за основаването на концептуални коли.

60-годишният Кавано работи за японския авто производител от 40 години и неговата роля е посредством сръчните си ръце и знания за обработка на метал да трансформира концепциите и скиците на дизайнерите в модели.
 Снимка 616676

Като за задачата употребява единствено три детайла - метал, смола и кожа. Ютака Кавано работи и с млади дизайнери, които разчитат извънредно доста на дигитализацията, като им оказва помощ да схванат какво тъкмо прави той и по какъв начин техните решения въздействат на крайния резултат, пише CarBuzz.
 Снимка 616678

За да оформя железни листове в обособени предмети, той употребява принадлежности като ножици за ламарина и разнообразни чукове. Всичко това въодушевява дизайнерите. Като подобен образец е хромираната железна вътрешна обшивка в моделите Mazda 3.

Именно тя е непосредствено въодушевена от железни панели, които самият Кавано е оформил с двете си ръце. Ютака Кавано счита, че нещо, основано от човешка ръка, е доста скъпо и не трябва да бъде изгубено.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР