Автомобилната промишленост у нас отчита оборот от 4,3 млрд. евро

...
Автомобилната промишленост у нас отчита оборот от 4,3 млрд. евро
Коментари Харесай

Автомобилната промишленост у нас с оборот от 4,3 млрд. евро

Автомобилната индустрия у нас регистрира оборот от 4,3 милиарда евро като обезпечава 11% от Брутния вътрешен артикул на страната.

Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на формалната гала по връчване на премиите „ Инвеститор на годината “. По думите му през миналата година в аутомотив бранша оперират над 300 компании, които обезпечават близо 67 000 работни места.

Министър Стоянов връчи премията в категория „ Инвестиция в разширение на бизнеса “ на „ Витте Аутомотив България “ ЕООД. Компанията е измежду софтуерните водачи в региона на мехатронните системи за заключване. Продуктите им се употребяват от доста от водещите автомобилопроизводители.

Икономическият министър уточни и няколко обособени образеца, които демонстрират, че България продължава да е измежду най-атрактивните капиталови дестинации в района и то на фона на толкоз доста световни провокации.

В събитието участваха президентът на Република България Румен Радев, вицепремиерът по обществените политики и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров, министри, заместник-министри, представители на управлението...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР