Автомобилната компания на Илон Мъск Tesla имаше като цяло успешна

...
Автомобилната компания на Илон Мъск Tesla имаше като цяло успешна
Коментари Харесай

Най-лошият годишен старт за Tesla, откакто съществува

Автомобилната компания на Илон Мъск Tesla имаше като цяло сполучлива 2023 година, като акциите й се удвоиха за 12 месеца. 2024-а обаче стартира по един много по-различен метод. Производителят на електрически автомобили в действителност прави най-лошият си годишен старт, откогато стана обществена компания през 2010 година, написа Fortune.

Компанията е изгубила над $94 милиарда от пазарна си оценка единствено през първите две седмици на 2024 година. Базираната в Остин, Тексас корпорация е ударена от проливен дъжд отрицателни вести, които идват на фона на забавящия се напредък на EV търсенето, изключително в Съединени американски щати.
 Снимка 643590
Източник:

Нарастващите разноски за труд оттатък океана и решението на компанията за коли чартърен Hertz да продаде огромна част от своя парк от електрически коли също се отразиха отрицателно на Tesla, оповестява CNBC.

На този декор бизнесът и репутацията на Tesla остават под напън в Европа заради продължаващите работен стачки в Швеция и в цяла Скандинавия. И това напълно не е всичко.
 Tesla стопира (временно) работата на собствен цех в Германия
Tesla стопира (временно) работата на собствен цех в Германия

Причината е закъснение на доставките на съставни елементи

Както Money.bg писа, Tesla възнамерява да спре по-голямата част от производството в своята фабрика край Берлин, Германия - от 29 януари до 11 февруари, поради спора в Червено море, който наруши международната търговия.

Компанията на Илон Мъск понижава цените на колите си нападателно от началото на 2023 година в опит да подтиква търсенето, само че резултатът е непрекъсната ерозия на нейния в миналото голям марж на облага.
 От безпаричен сирак до милиардер: Историята на индивида, основал компанията за електрически автомобили BYD, която детронира Tesla
От безпаричен сирак до милиардер: Историята на индивида, основал компанията за електрически автомобили, която детронира Tesla

Kой е Уанг Чуанфу?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР