Автомобилната индустрия в Европа вече бива задушавана от икономическите трудности

...
Автомобилната индустрия в Европа вече бива задушавана от икономическите трудности
Коментари Харесай

Автомобилната индустрия в Европа се задушава от икономическите сътресения

Автомобилната промишленост в Европа към този момент бива задушавана от икономическите компликации в района. Volkswagen чака тази година облагите да намалеят, поради възходящите лихвени проценти и инфлацията - фактори, които стартират да натежават върху търсенето на коли.

Хората към този момент се двоумят дали закупят транспортно средство, счита Франк Фидлер, основен финансов шеф на VW Financial Services. Миналата седмица от BMW обявиха, че поръчките за нови коли се отдръпват от високи равнища, изключително в Европа.

Германският производител на гуми Continental съобщи, че би трябвало да поеме към 3,5 милиарда евро спомагателни разноски за първични материали, сила и логистика, като цените на контейнерите за задокеански транспорт скочат осем пъти в някои случаи. Финансовият шеф на Continental Катя Дуерфелд съпостави изискванията с " вихър " и предвижда, че този напън " няма да отшуми скоро ", написа Bloomberg.

Най-голямата стопанска система в Европа прояви признаци на стагфлация през второто тримесечие на фона на растеж на цените, дефицит на доставки и опасност от енергийни режими, ако Русия прекъсне газовите потоци. Според икономисти рецесията е съвсем неизбежна през втората половина на годината.

Икономиката на Обединеното кралство евентуално се е свила през второто тримесечие и централната банка счита, че страната също навлиза в криза, като тази от 90-те години на предишния век, започвайки през четвъртото тримесечие, до момента в който рецесията с разноските за живот се задълбочава.

Все отново производителите на коли са съумели да преодолеят тези проблеми на някои места. Докато продажбите в Европа са спаднали през миналата година, Mercedes-Benz, VW, BMW и други концерни регистрираха скок на облагите. Те концентрираха лимитираното си произвеждане върху модели с висок марж.
 Френската автомобилна промишленост:
Френската автомобилна промишленост: " Забраната на моторите с вътрешно горене може да ни унищожи “

Автомобилният бизнес във Франция е твърдо срещу решението на Европейския парламент

Някои производители като Stellantis и Mercedes, остават оптимисти, че могат да отчетат мощни облаги през втората половина на годината.

Компаниите към този момент се приготвят за мрачна зима поради влошаващата се енергийна рецесия в района.

Цените на електрическата енергия още веднъж надминаха върховете през последните седмици, откакто Русия ограничи доставките на газ за Европа. Горещото време вълна прекъсва водните пътища, които се употребяват за транспорт на въглища до електроцентрали и заводи. Германия ще даде приоритет на доставките на газ за семейства, пред фабриките, в случай че има дефицит, когато стане по-студено през идващите месеци.

Доставчикът на коли Aptiv предходната седмица предвижда спад за цялата година и предизвести, че автомобилните фабрики може да се наложи да не работят тази зима заради енергийни правила. Компанията предвижда, че производството на транспортни средства ще спадне с 5% в Европа тази година, внезапно понижаване на предходната прогноза за растеж от 10%.

" Ако Aptiv е прав във връзка с производството, тогава всички останали бъркат и има доста по-голям риск за другите снабдители - изключително за европейските снабдители съгласно нас ", съобщи анализаторът на RBC Capital Markets Джо Спак.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР