Автомобилната федерация на България (АФБ) обяви, че Министерството на младежта

...
Автомобилната федерация на България (АФБ) обяви, че Министерството на младежта
Коментари Харесай

АФБ с лиценз, пилотите на протест

Автомобилната федерация на България (АФБ) разгласи, че Министерството на младежта и спорта е лишило лиценза на БФАС и го е върнало на организацията, която ръководи автомобилния спорт у нас от 2019 до 2022 година.

Бившият министър на спорта Радостин Василев лиши лиценза на АФБ, а преди този момент същото стори с Българската федерация по авто спорт (БФАС) Пламен Кралев. Властта в българския авто спорт е обект на оспорвана борба от няколко години насам, която към този момент стигна и до най-високите инстанции в правосъдната система, като правосъдната процедура е съществено объркана и спорна.
 Румен Дунев: Водим договаряния с вложител за писта край Божурище Румен Дунев: Водим договаряния с вложител за писта край Божурище
Веднага, откакто от АФБ оповестиха, че са си върнали лиценза, част от автомобилните водачи оповестиха, че излизат на импровизиран митинг пред постройката на министерството, а по-късно стигнаха и до Парламента.
 Оспорвани борби на „ Писта София 2022 ” дефинираха спечелилите Оспорвани борби на „ Писта София 2022 ” дефинираха спечелилите
“Ще се борим с всички законни средства, тъй като правдата е на наша страна. В момента, в който БФАС си върна лиценза, ние се заехме с изправянето на автомобилния спорт на крайници, защото наследихме съществени проблеми, а в този момент сезонът, колкото и да е пай, защото стартира през септември, е пред неуспех ”, съобщи за Sportal.bg ръководителят на БФАС Румен Дунев.
 Николай Златков завоюва планинско Николай Златков завоюва планинско " Гоце Делчев "
Преди дни от АФБ беше публикувано писмо на президента на ФИА Мохамед бин Сулайем, в което се удостоверява, че като член на интернационалната федерация СБА у нас е приета за спортна власт. А СБА от своя страна трансферира това право на други организации, в тази ситуация - на АФБ. Скоро в България би трябвало да дойде и вицепрезидентът на ФИА Робърт Рийд, който да се запознае със случая.
 Стефан Стоев взе и „ Мемориал „ Валерий Великов ” Стефан Стоев взе и „ Мемориал „ Валерий Великов ”
Румен Дунев съобщи по-рано тази година, че БФАС прави действия за участие във ФИА, с цел да може да реализира пълноценно ръководството на автомобилния спорт у нас.
 Иван Влъчков завоюва Иван Влъчков завоюва " Писта Бургас " в своя клас
От септември насам БФАС съумя да рестартира националните шампионати - главно планинския и на писта, като провеждането на рали “Сливен ” е под въпрос. Преди това АФБ отхвърли пред ФИА провеждането на най-големите ралита у нас - “България ” и “Сливен ”.
 Камен Михайлов подаде оставка от АФБ Камен Михайлов подаде оставка от АФБ
Снимка: Виолета Николчева

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР