Автомобилите Teсла с частично автоматизирани системи за шофиране са с

...
Автомобилите Teсла с частично автоматизирани системи за шофиране са с
Коментари Харесай

Колите на Тесла с автопилот са на крачка от изтегляне след катастрофи

Автомобилите " Teсла " с отчасти автоматизирани системи за шофиране са с една стъпка по-близо до изтеглянето им от пазара, откакто Съединени американски щати усилиха следствието на серия от конфликти с паркирани коли за незабавна помощ или камиони с предупредителни знаци, заяви Асошиейтед прес.

Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата (НАБДП) съобщи през вчерашния ден, че покачва равнището на изследването на " Тесла " до инженерен разбор, което е още един знак за засилен надзор върху производителя на електрически автомобили и автоматизирани системи, които извършват най-малко някои задания, свързани с шофирането.

Документите, оповестени в четвъртък от организацията, повдигат някои съществени въпроси по отношение на системата автопилот на " Тесла ". Агенцията откри, че тя се употребява в области, в които опциите ѝ са лимитирани, и че доста водачи не подхващат дейности за отбягване на произшествия макар предизвестията от автомобила.

Проверката към този момент обгръща 830 000 автомобила - съвсем всички, които производителят от Остин, Тексас, е продал в Съединени американски щати от 2014 година насам.

НАБДП заяви, че е открила 16 произшествия в коли за незабавна помощ и камиони с предупредителни знаци, предизвикали 15 пострадвания и един смъртен случай.

Разследващите ще оценят спомагателни данни, експлоатационните характерности на автомобила и ще „ изследват степента, в която автопилотът и обвързваните с него системи на " Тесла " могат да засилят рисковете за сигурността, свързани с човешкия фактор или държанието, като подкопаят успеваемостта на надзора от страна на лидера ", обявиха от организацията.

Инженерният разбор е последният стадий от едно следствие и в множеството случаи НАБДП взема решение в границите на една година дали би трябвало да има евакуиране на колите от пазара или инспекцията да бъде прекъсната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР