Автомобилите ще остават без номера още на пункта за годишен

...
Автомобилите ще остават без номера още на пункта за годишен
Коментари Харесай

Свалят номера на колата още при прегледа, ако не е изправна

Автомобилите ще остават без номера още на пункта за годишен механически обзор, в случай че се окаже, че имат сериозен проблем с някоя от системите. В подобен случай регистрацията им ще се приключва служебно, тъкмо както и на тези с изтекла застраховка " Гражданска отговорност " сега. Това взеха решение през днешния ден депутатите, които одобриха на първо четене промени в Закона за придвижването по пътищата. Регистрацията ще се възвръща също служебно след премахване на повредата и сполучливо прекосяване на механически обзор, съобщи Нова телевизия.

С промените на нормативната уредба се уголемява и обсегът на транспортните средства, които подлежат на периодически механически прегледи, до най-рисковата група – двуколесните, триколесните и високоскоростните трактори. Техническите прегледи ще обгръщат и мотопедите и транспортните средства с атракционна цел.

От началото на идната година ще има обединен електронен стикер за механически обзор. В момента те са два - единият от КАТ при първичния обзор, а вторият от ДАИ за годишния механически обзор. Предвижда се също удостоверенията за техническа редовност да се признават взаимно при положение на пререгистрация на към този момент записано в друга страна-член на Европейски Съюз транспортно средство.

При прекачване собствеността на МПС с писмен контракт в него ще се записва показанието на километража му към деня на продажбата. В тази връзка са планувани и наказания, които ще се постановат на разположение, което манипулира и/или промени показанията за изминатите километри от автомобила.

Въвежда се условие за спомагателни механически прегледи, когато транспортното средство е краткотрайно спряно от придвижване заради нередовност, зародила след произшествие.

От Българска социалистическа партия цитираха мнение на Министерство на вътрешните работи, съгласно което приемането на измененията ще нанесе вреди на министерството от общо 2,635 млн. лв. без Данък добавена стойност. Причината е, че поради въвеждането на унифицирания стикер, Министерство на вътрешните работи би трябвало да смени всички направени, поръчани и платени до момента такива лепенки.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР