Автомобилите на старо са по-евтини, а понякога и по-здрави от

...
Автомобилите на старо са по-евтини, а понякога и по-здрави от
Коментари Харесай

Когато купувате автомобил на старо: За какво да внимавате и да изисквате

Автомобилите на остаряло са по-евтини, а от време на време и по-здрави от по-новите. Въпреки това тяхната покупка може да се трансформира в цяла авантюра при положение, че не сме осведомени с какво да внимаваме. Независимо дали закупуваме кола втора ръка от търговец, от автокъща, или от персонална публикация, автомобилните специалисти обобщават някои наложителни неща, за които би трябвало да сме изключително деликатни.

Ето някои от тях, събрани в ТОП 5:

1. Каква е историята на автомобила?

Основните въпроси наложително са свързани с историята на автомобил. Откъде идва колата? Колко хора са я имали? Участвала ли е в катастрофи? Какъв е нейният пробег? Отговорите на тях могат да дойдат и след инспекция в базата-данни на производителя (много компании към този момент оферират сходни услуги). Ако продавачът заобикаля отговорите или пък те се разграничават от информацията, която имате, е най-добре да си тръгнете незабавно.

2. Мога ли да направя цялостен обзор на колата в определен от мен сервиз?

Ако отговорът е не, въобще няма смисъл да слушате повече. Просто бягайте надалеч от тази кола. Дори да са ви уверили, че колата е карана единствено от немска баба, която е пътувала с нея до супермаркета и назад. Не се ли съгласят да прегледате автомобила, където поискате, то най-вероятно в случай че го купите ще съжалявате и ще прекарвате повече време при майсторите, в сравнение с по пътищата. Преди да я продадете на някого, който надали по-късно ще ви загатва с положително.

3. Пребоядисвана ли е в миналото колата?

Не са доста хората, които се сещат да зададат този въпрос, когато си купуват автомобил на остаряло, само че истината е, че някои продавачи пребоядисват колите си по разнообразни аргументи. Понякога просто, с цел да освежат колата, само че различен път, с цел да скрият щета от злополука или появяването на наслойка. И надлежно да вдигнат цената.

4. Разполага ли автомобилът с аварийна гума и крик?

Това в действителност е значимо. Резервната гума и крикът са част от общоприетоо съоръжение за сигурност на всяка кола. Както не бихте купили автомобил без защитни колани, по този начин не би трябвало да си закупите и подобен, който не разполага с аварийна гума и крик. Запомнете, че гумата е изключително значима и внимавайте за това дали е истинска.

5. Мога ли да направя тест драйв?

И тук като при точка 2, в случай че получите отвод, бягайте надалеч. Да покарате колата, която желаете да си закупите е едно от най-важните неща. Само зад кормилото можете да разберете какъв брой ви е удобно и комфортно да го управлявате. Освен това при тест драйв се виждат всички особености на техническото положение на всяка кола. Такива са необикновени звуци, тракане, несиметричен ход на мотора, мъчно прекъсване, празен ход на кормилото и още доста. И не на последно място, колата може да е от топ марка и хвалена от милиони хора по света, само че като се качите в нея, просто да не я усещате като вашата.

Накрая, добре е да запомним, че не е чак толкоз значимо какъв модел е колата, която караме, по-важно е какъв брой е здрава и по какъв начин е поддържана. Особено, когато приказваме за коли на остаряло. И изключително, когато става дума за положението на родните пътища.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР