Автомобилите на над 19-годишна възраст да не бъдат допускани в

...
Автомобилите на над 19-годишна възраст да не бъдат допускани в
Коментари Харесай

Букурещ гони старите коли от центъра си

Автомобилите на над 19-годишна възраст да не бъдат допускани в центъра на румънската столица Букурещ, а водачите на всички коли от провинцията да заплащат дневна такса, с цел да се движат из града. Това са част от крутите ограничения, които локалните управляващи оферират за битка със замърсяването, оповестяват локални медии.

Инициативата е на кмета Габриела Фирджа и след 45 дни ще бъде гласувана от общинския съвет.

Автомобилите без ЕВРО документ, както и тези с ЕВРО 1 и ЕВРО 2 т.е. всички, създадени преди 2000 година, няма да могат да влизат в централната зона на Букурещ, а тези с ЕВРО 3 ще влизат единствено след закупуване на спомагателна електронна винетка на стойност 900 леи (т.е. над 370 лева.) на година.
По-висок налог за водачите, в случай че на талона не написа екокатегорията Проблемът визира по-старите коли
Колите, регистрирани отвън столицата, ще би трябвало да заплащат такса, с цел да се движат в Букурещ. Тя ще е в размер на 1900 леи на година т.е. над 780 лева

От ограниченията ще бъдат наранени притежателите на близо 350 000 остарели коли и голямо количество хора от страната, на които им се постанова да пътуват до Букурещ. Фирджа обаче е безапелационна, че са нужни дори по-сериозни рестрикции, откакто градът влезе в топ 6 на най-замърсените в Европа и против страната тече наказателна процедура.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР