Автомобилите на Гугъл се завръщат по пътищата на България и

...
Автомобилите на Гугъл се завръщат по пътищата на България и
Коментари Харесай

Колите на "Google" отново са по пътищата в България

Автомобилите на " Google " се завръщат по пътищата на България и ще останат до края на октомври. В обиколката са включени близо 50 града на страната. Целта е да се актуализират изображенията в градска среда, както и по пътищата и автомагистралите.

Трите автомобила ще изминат стотици километри, с цел да архивират голям размер от информация.

Първите фрагменти от пътищата на България са снимани през 2012 година, а услугата започва в интернет година по-късно. Днес обновените данни дават доста повече благоприятни условия - като да вземем за пример виртуални разходки из пешеходни зони както и естествени забележителности недостъпни за коли.

Камерата, инсталирана на покрива на колата, запечатва 360-градусови изображения. Обработката им лишава месеци преди да се качат в интернет.Събраните изображения се обработват със специфична технология, която размазва лицата на хората и регистрационните табели на колите.

От компанията оферират спомагателна функционалност за анонимност, която може да бъде задействана посредством бутона " Подаване на сигнал за проблем " в долния десен ъгъл на всяко изображение.

" Настоящата актуализация се концентрира върху по-големите градове и най-популярните места. Целта е новите изображения да покажат с акуратност какво се е трансформирала през годините ", изясни Габриела Киореан, информационен управител на " Google " за Централна и Източна Европа.

Колите на софтуерния колос ще останат в България до края на октомври.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР