Автомобилите, които попадат в категория под Евро 5 съгласно европейските

...
Автомобилите, които попадат в категория под Евро 5 съгласно европейските
Коментари Харесай

Букурещ ще забрани достъпа до центъра за коли с категория на изгорели газове под Евро 3

Автомобилите, които попадат в категория под Евро 5 според европейските стандарти за изгорелите газове, ще би трябвало да употребяват винетка, с цел да се движат в румънската столица Букурещ, а колите, попадащи в категория под Евро 3, въобще няма да имат достъп до центъра на града

. Това оповестява в. " Адевърул ", като се базира на проекторешение на кметицата на Букурещ Габриела Фиря за въвеждане на винетка за придвижване в Букурещ от началото на идната година.

Проекторешението ще бъде гласувано в четвъртък тази седмица, показва Българска телеграфна агенция.

Най-висока такса ще заплащат водачите на коли, които въобще не попадат в категорията на европейските стандарти за изгорели газове. За тях таксата ще бъде 1900 леи годишно (781 лева.). Собствениците на коли с Евро 4 ще заплащат минимум - 500 леи годишно (205 лева.).

За коли с Евро 1 годишният абонамент ще бъде 1700 леи (699 лева.), за Евро 2 - 1500 леи (617 лева.), за Евро 3 - 700 леи (288 лева.). Ще има опция за закупуване и на еднодневни винетки на цена от 15 леи (6 лева.) за коли без еврокатегория и на цена от 5 леи (2 лева.) за коли с Евро 4.

Автомобилите, които се движат в Букурещ без нужната винетка, ще бъдат глобени с санкция сред 1500 и 2000 леи (617-822 лева.), планува проекторешението. Винетките ще могат да се закупуват посредством SMS и на бензиностанциите, а системата ще се управлява посредством видеонаблюдение.

Ограниченията за придвижване в Букурещ няма да важат за уикендите и на публични празници, както и през нощта - от 22,00 ч. до 7,00 ч. сутринта, планува още проекторешението, което се чака да бъде гласувано на 24 октомври.

Извън обсега на рестриктивните мерки са електрическите и хибридните коли, двуколесните транспортни средства, коли, приспособени за хора с увреждания, транспортните средства за радио и телевизионни излъчвания, колите на полицията, противопожарната работа, Бърза помощ, гранична полиция, данъчната администрация, профилираните служби за защита и за разузнаване и прочие /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР