Автомобилите, чиито мигачи светят в червено, трябва да се спират

...
Автомобилите, чиито мигачи светят в червено, трябва да се спират
Коментари Харесай

КАТ спря от движение Ламборгини внос от Канада


Автомобилите, чиито мигачи светят в алено, би трябвало да се стопират от придвижване за техническа нередовност. Този проблем съществува главно при колите и джиповете, импортирани от Съединени американски щати и Канада. Те не дават отговор на европейската инструкция, съгласно която мигачът би трябвало да свети в жълто и да е обособен от стопа, предизвестиха пред "Телеграф " от техническите служби, издаващи самостоятелно утвърждение за регистрация при импорт на коли от трети страни.

През последните години се регистрира растежа на возилата от Северна Америка. Причината е, че те идват на по-малко километри, сервизната им история може да се ревизира и макар заплащането на мито, Данък добавена стойност и превоз, излизат по-евтино от европейските. Всеки автомобил или мотоциклет, импортиран от Съединени американски щати и Канада, би трябвало да получи утвърждение от техническа работа, след което притежателят му може да го записва в КАТ.

"Наскоро при нас бе пристигнало "Ламборгини " от Канада, само че не съумя да мине утвърждението поради мигачите. Това е доста огромен проблем. 80% от колите от Америка и 60% от Канада са с червени мигачи. При нас не ги пускаме, само че като ги върнем, отиват при други механически служби, сменят ли ги, не ги ли сменят, по какъв начин ги пускат, не знам, само че е реалност, че тези коли се движат по улиците ", изяснява Илиан Кирков, началник Хомолгация в "Декра Аутомотив ", една от компаниите, извършващи самостоятелните утвърждения.

Основната причина за възбрана на светлините е сигурността. Когато водачите видят светване на алено, чакат, че това е сигнал за прекъсване, а не за завиване. Колите с червени мигачи не би трябвало да получават утвърждение както в техническа работа, по този начин и опция за регистрация в КАТ, обясниха от Министерство на вътрешните работи.

Ако служителите на реда виждат такава кола на пътя, би трябвало да я спрат, да вземат талона на автомобила и да издадат заповед за спиран от придвижване поради техническа нередовност, обясниха още служителите на реда.

Собствениците на американските возила не желаят да влагат в нови светлини, тъй като, изключително при новите модели, цените са много съществени. Според столични служители на реда, притежателите на сходни возила поставят китайски реплики, едвам получат утвърждението, след което връщат истинските светлини.

Капан и с моторите от Америка

Част от потребителите, които си купуват мотори от Съединени американски щати, се оказват неприятно сюрпризирани, тъй като след това не могат да ги записват. Причината е, че за двуколесните машини би трябвало да се потвърди европейско сходство. "Двигателите, които се инсталират на тези мотори като вид за по-различни от тези за Европа. Когато отидете в представителството на съответната марка у нас, оттова не могат да кажат дали този мотор дава отговор на стандартите за Европа. Ние също не можем да кажем ", тъй като кодът е друг, изяснява Кирков.

Например, може да се записва японска "Ямаха ", само че единствено в случай че е създадена за европейския пазар и по някаква случайност е импортирана в САШ. Повечето Хонди също съумяват да се записват. "Харлей Дейвидсън " също може да се записва, само че след 2007 година моделите би трябвало да минат много сериозна реорганизация в европейско посланичество. В множеството случаи се постанова да им се смени компютъра, ауспуха, светлините километража, много съставни елементи, които са забележителна сума.

/auto.blitz.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР