Автомобили започнаха да осъмват без регистрационни табели. Кражбите са засечени

...
Автомобили започнаха да осъмват без регистрационни табели. Кражбите са засечени
Коментари Харесай

Нова мания: Крадат на поразия номерата на коли

Автомобили започнаха да осъмват без регистрационни табели. Кражбите са засечени в Белозем през миналата седмица. Оплакалите се досега са трима, научи „ Марица ”. Общото във всички случаи е, че колите са нощували на улицата пред домовете на притежателите им.

За кражбите удостовери и кметът на село Белозем Иван Тачев. Той изясни, че досега за казуса с него споделили двама души от селото. Той счита, че това е работа на фанатици, хора, които " за спорта " смъкват табелите.

Според единия от потърпевшите колата му осъмнала без табелите и начело, и откъм гърба. За това схванал инцидентно, откакто служители на реда го спрели пред учебното заведение и го попитали къде са му регистрационните номера. Тогава той забелязал, че фактически табелите му ги няма.

" До всички БЕЛОЗЕМЦИ!!!! Пазете си колите!!! Тази заран, откакто се прибрах от работа, за положително утро ме посрещна колата ми със свален челен регистрационен номер, задния очевидно не са съумели да го вземат. Нещо се случва. Нова скица на обири. Освен всичко останало очевидно на някой му трябват и номера. Затова пиша този пост. Бъдете внимателни. Още по-шокиращо е за нашата сигурност. Да се молим Бог да пази Нас и Семействата ни!!! ", написа жителка на Белозем в обществената мрежа.

Според хора от Раковски и региона не е изключено кражбите да са осъществени от хванати дрогирани водачи. Акциите против пияни и дрогирани в Раковски и селата в близост са съвсем всекидневие. Както при залавянето на лидер, използвал алкохол зад кормилото, номерът се смъква, по този начин и при закопчаните дрогирани водачи регистрационната табела се лишава. Според хора от региона доста постоянно обаче след един-два часа виждали колите със свалени номера да се движат, само че с други табели.

Сдобиването с нови табели се превръщало в същински пъкъл по-късно, споделят пострадали.

" Вчера ми лиши 7 часа в КАТ. А през днешния ден в АПИ за винетката. Изискват ми куп документи ", споделя една от потърпевшите. Тя предизвестява останалите пострадали, че ще им желаят куп документи за ваденето на новите номера. Някои от институциите даже не знаели по какъв начин да работят следователно.

За изчезващите номера от колите в Белозем удостовери и шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. " Наистина има няколко такива случая. По тях работят сътрудниците от РУП - Раковски. Все още не сме открили каква е повода да зачестят сходни закононарушения, а не можем да гадаем за какво се случва ", сподели Илков пред " Марица ". Според него било допустимо някой безсъвестен водач със свалени за нарушаване номера на колата да смъква непознати табели. Това обаче можело да се потвърди само в случай че този водач бъде заловен да кара автомобил с непознати номера.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР