Автомобили стоят с месеци паркирани в тревни площи в Пловдив.

...
Автомобили стоят с месеци паркирани в тревни площи в Пловдив.
Коментари Харесай

Докато гражданите търсят паркоместа в Пловдив, десетки такива “изгарят“ от неизползваеми коли

Автомобили стоят с месеци паркирани в тревни площи в Пловдив. Колите се намират в тревните площи на ул. „ Барикадите ” 22 в Гагарин. Жителите в региона описаха пред TrafficNews , че от няколко месеца транспортните средства не са били местени и единствено заемат места, като някои от тях са без номера. 
Прочетете още
„ Намирането тук-там за паркиране в региона е извънредно мъчно. Особено когато има такива коли без номера, които просто са окупирали пространството и не се употребяват е още по-изнервящо за живущите. Има си паркинги за сходни коли, дано ги закарат там вместо да заемат паркинга и да се чудим къде да паркираме ”, споделят жителите.

Жителите в региона описаха, че това не е единственото място в квартала, където има зарязани коли, които с месеци заемат места.

„ Някои коли са с номера, други без, само че въпросът е, че с месеци не се местят, което в град като този, в който местата за паркиране са голям недостиг е много неприятно ”, прибавят още те.

И докато гражданите търсят повече паркоместа под тепетата, десетки такива места из града " изгарят ", заети от коли, които не се употребяват с месеци, а някои и с години.

Често срещана процедура е хора, които купуват и продават коли в съответните за това уеб сайтове да не разполагат с терен. Поради тази причина те намират междублокови пространства и тревни площи, на които да ги държат, до момента в който не намерят покупател.

Според новите промени, в случай че автомобил е паркиран на общински или държавен терен, само че е с изтекла годност на последния годишен механически обзор   повече от три месеца, притежателят му ще би трябвало да го върне за скрап по най-бързия метод. В противоположен случай съответната община стартира следната процедура:

Специалисти еколози откриват изоставени коли, които нормално са със остарели номера или не са минали обзор повече от 2 години. Прави се информация за благосъстоятелност на автомобила в КАТ. Изпращат се писма на притежателите на транспортните средства. Те би трябвало да заявяват дали автомобилът ще влезе в придвижване или ще го реалокират и съхраняват в частен парцел, а третата опция е предаване на колата за скрап.

Ако никой не се яви за автомобила след изпращане на поканите, на автомобила се слага стикер-предписание и след 14 дни Общината има право да репатрира автомобила. След репатриране колите отиват на углавен паркинг, където притежателите им имат три месеца да ги приберат против възнаграждение на съответните такси. Срокът за това е 3 месеца. Ако притежателят на транспортното средство не се яви до три месеца след репатрирането, автомобилът се дава се за скрап.

Медията ни ще съобщи сигнала до кмета на регион " Северен " Венцислава Любенова. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР