Автомобили, кораби, самолети… Сред тези транспортни средства винаги се намират

...
Автомобили, кораби, самолети… Сред тези транспортни средства винаги се намират
Коментари Харесай

Това са най-големите самолети в света

Автомобили, кораби, самолети… Сред тези транспортни средства постоянно се намират екземпляри, които удивяват със своите характерности, външен тип или размери, написа profit.bg.

Например погледнете тези самолети – те са най-големите в света. Поразително е по какъв начин съумяват сполучливо да се отделят от земята.
1. Airbus А380

Понастоящем Airbus А380 е най-големият пътнически аероплан. Височината му реализира 24 метра, а размахът на крилата е съвсем 80 метра. Дължината на самолета е 73 метра.

Може да побере от 555 до 853 пасажера, според от модификацията на салона. С едно зареждане изминава до 15 000 км.
2. Boing-747-8

Този авиолайнер е нов на пазара на пътнически самолети. Машината се отличава от множеството си събратя по снадки корпус. В самолета има две палуби. Той е съвсем 30% по-тих от всеки различен пътнически лайнер.
3. Boeing 777-300ER

Още едно гигантско създание на актуалната авионаука. В структурата му са вложени доста напредничави решения, което го е трансформирало в една от най-икономичните машини.
4. Ан-225 Мрия

Първият полет на Ан-225 е на 21 декември 1988 година Самолетът се отличава със способността си да придвижва големи товари – до 250 тона. Екипажът му се състои от единствено 6 души.
5. Lockheed C-5 Galaxy

До 1982 година този аероплан се считаше за най-големия в света. Създаден е още през 1968 година и е създаден особено за транспорт на военната техника на Съединени американски щати в задграничните й бази.
6. Hughes H-4 Hercules

Този летателен уред е незабравим. Дори и през днешния ден влиза в ранглисти на рекордьори. Машината е основана през 1947 година Размахът на крилата възлиза на 98 метра! Може да качи на борда си до 750 души.
Това е боен аероплан и има единствено един образец от него. В наши дни „ желязната птица “ е превърната в музей.
7. Boeing 747-8I

Още един аероплан с удивителна дарба да придвижва огромни товари. Дължината му възлиза на 76 метра. Висок е 21 метра, а размахът на крилата е 69 метра.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР