Автомобилът сам подсказва, когато нещо не е наредВсички елементи от

...
Автомобилът сам подсказва, когато нещо не е наредВсички елементи от
Коментари Харесай

Малко известни признаци, че окачването ви е за ремонт

Автомобилът самичък подсказва, когато нещо не е наред

Всички детайли от окачването на автомобила в действителност съставляват консумативи, защото рано или късно се нуждаят от промяна. Как обаче да разберем, че е време за посещаване в сервиза, до момента в който към момента нещо не се е развалило съдбовно?

Когато под дъното се появят странни звуци или в местата към колелата нещо стартира да скърца и стърже, множеството притежатели на коли схващат, че има нещо неправилно. Има обаче и „ безшумни ” признаци, които подсказват, че колата незабавно би трябвало да посети сервиз. Ето част от тях:

Неравномерно изхабяване на гумите

Износената раменна зона на протектора на гумите е в погрешен ъгъл по отношение на отвесната повърхност, което демонстрира, че има някакъв проблем. В този случай гумите най-вероятно може да продължи да се употребява, само че би трябвало да се изправи ъгълът на колелата в сходство с условията на производителя. 

Задължително би трябвало да се ревизира окачването, като се обърне особено внимание на шарнирите. Появата на празен ход е рискова, а тя няма да изчезне сама, тъй че е добре незабавно да се посети сервиз, където по-лесно ще открият повредата.

Увеличен спирачен път

В такива моменти „ алената ” лампа в главата на лидера би трябвало още веднъж да светне. Ако на изсъхнал и еднакъв път автомобилът с хубави гуми не стопира добре, а в това време на таблото иконката на системата ESP стартира постоянно да мига, това значи проблем с окачването. Не е изключено даже някой от амортисьорите да е излязъл от строя. Или пък още веднъж се е появил празен ход към колелата.

 Малко известни признаци, че окачването ви е за ремонт

Съответно това води до загуба на сцепление и се увеличала спирачния път на автомобила. Може да се стигне и до проблем с ръководството в завой. Лошият контакт с повърхността води до поднасяне с предната или задната част. В такива случаи не трябва да се упреква мокрия и хлъзгав път, а е добре да се направи диагностика на окачването.

Втвърдяване или омекване на амортисьорите

Още едно увещание, че нещо не е наред е смяна в положението на амортисьорите. Понякога те омекват, а в други случаи се втвърдяват, което ясно демонстрира, че има някакъв проблем. Много водачи го пренебрегват и не престават да карат колите си, като съзнателно отсрочват визитата в сервиза. Те обаче не знаят, че амортисьорите не „ умират ” незабавно, а последователно и всяко закъснение единствено отсрочва нещата и ги прави по-трудни.

Всичко това води и до изхабяване на други детайли от окачването, освен това с много бързо скорост. Затова, в случай че откриете, че при прекосяване на „ легнал служител на реда ”, автомобилът внезапно почва до опира в неравността (нещо, което преди този момент не се е случвало), очевидно ресурсът на пружините е изминал. И единственото, което може да се направи в тази ситуация, е да се потърси профилирана помощ.

 

automedia.investor.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР