Автомобилът на Джеймс Бонд беше продаден за повече от 3

...
Автомобилът на Джеймс Бонд беше продаден за повече от 3
Коментари Харесай

Автомобил на Джеймс Бонд беше продаден за 3 милиона лири

Автомобилът на Джеймс Бонд беше продаден за повече от 3 млн. английски лири, заяви Агенция Франс Прес, цитира Труд. Репликата на „ Астън Мартин DB5 ” беше препоръчана на аукцион с благотворителна цел.

 

Парите от продажбата на автомобила, с който са правени каскадите в „ Смъртта може да изчака “, са предопределени за благотворителни цели. 

 

Аукционът, обвързван с 60-годишнината от първия филм за английския разузнавач Джеймс Бонд, беше проведен от английската компания „ Кристис “ и включва 25 предмета. Досега от продажбата на 27 предмета, принадлежали на героя Джеймс Бонд, измежду които формалния Туитър акаунт на 007, са събрани 6 827 000 евро. Средствата ще бъдат ориентирани към 45 благотворителни асоциации. Сред тях са фондацията на принц Чарлз, който стана крал след гибелта на Елизабет Втора на 8 септември, както и „ Лекари без граници “.

 

Репликата на „ Астън Мартин DB5 ” е един от осемте автомобила, основани особено за фотосите на кино лентата „ Смъртта може да изчака “ през 2021 година Това е единствената кола, изпълнявала каскади, препоръчана на аукцион съгласно „ Кристис “. 

 

Друг модел на „ Астън Мартин “ – модел V8, от началото на 80-те, който също се появява във кино лентата „ Смъртта може да изчака “, беше продаден за повече от 700 000 евро. Модел „ DBS Superleggera “ беше продаден за 450 000 евро. 

 

Сред другите предмети на разпродажбата имаше костюми и аксесоари на Джеймс Бонд.

 

Паралелната онлайн ликвидация във връзка годишнината на Джеймс Бонд продължава до 5 октомври. Тя включва 36 предмета. 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР