Автомобилът на Десислава Панайотова от Дупница е бил вандализиран в

...
Автомобилът на Десислава Панайотова от Дупница е бил вандализиран в
Коментари Харесай

АЕЖ - България: Вандалщина срещу автомобил на журналистка от Дупница

Автомобилът на Десислава Панайотова от Дупница е бил вандализиран в нощта на петък против събота. Счупено е предното стъкло на колата, паркирана пред дома на дамата, оповестяват от Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) - България.
Публикуваме изказването на организацията:
 В отговор на вандалите младежи изрисуваха пейките в Смолян В отговор на вандалите младежи изрисуваха пейките в Смолян
В отговор на вандалските прояви млади откриватели за младежко развиване и младежи от Местната комисия за битка с противообществените п...
" Изключено е действието да е осъществено за кражба, защото стъклото не е отстранено и от автомобила не липсва нищо. Десислава Панайотова съобщи пред Асоциацията на европейските публицисти, че това е второто посягане против автомобила ѝ в последните месеци, откакто на 4 декември той е бил прострелян със сачма. Журналистката изключи зад това да стоят персонални претекстове, защото тя ѝ фамилията ѝ не са в спор с никого. “Не мога по никакъв метод да настоявам каква е повода и кой го е направил. Мога да кажа, че нямам спор с никого. Не повеждам каузи ”, уточни тя. В случая по всяка възможност, не става въпрос за битово закононарушение, а за целеустремено посягане против свободата на изложение .
Тя е един от най-активните публицисти в следствието на изгубването на Янек Миланов от Дупница. Младият мъж изчезна през предходната година, откакто последно е бил забелязан да се качва в автомобила на Васил Капланов, който в миналото е работил като охранител на оповестените за интернационално търсене братя Галеви. Капланов е арестуван през септември 2020 година, а два месеца по-късно синът му е задържан по обвиняване, че е вандализирал автомобила на изчезналия Янек Миланов. Случаят с изгубването на Миланов продължава да не е оголен, макар намесата на основния прокурор Иван Гешев.
Като се има поради целия подтекст, АЕЖ - България упорства неотложно с вандализирането на автомобила на журналистката Десислава Панайотова да се заеме институция отвън полицията и прокуратура в Дупница. Това може да бъде Главна дирекция Национална полиция или Главна дирекция за битка с проведената престъпност. Българските управляващи би трябвало бързо да открият и изправят пред правораздаването виновните лица. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР