Автомобил пропадна в дупка, образувана след ВиК авария в столичния

...
Автомобил пропадна в дупка, образувана след ВиК авария в столичния
Коментари Харесай

Дупка погълна кола в столичния кв. Овча Купел

Автомобил пропадна в дупка, формирана след ВиК повреда в столичния квартал " Овча купел ".
Аварията е станала пред блок 412, в " Овча купел 1 ".
Колата е паднала в изкопа, цялостен с вода, рано в петък сутринта. Собственикът на колата е желал да тръгне с нея на работа, само че автомобилът почнал да пропада. Той съумял да излезе от колата и по този начин не пропаднал с нея. Автомобилът е с газова уредба и има заплаха от пожар.

" Колата стартира да се накланя, пробвах се да запаля и да я изместя, само че в един миг се отхвърлих, тъй като нямаше по какъв начин да се избави, дори можеше и аз да пострадам ", изясни водачът Цветан Георгиев .
На мястото беше изпратена спешна група на " Софийска вода " и кран, който обаче локалните не позволиха покрай образувалото се свлачище. Причината за това е риск от в допълнение проваляне на земна маса.
Заради градежа, жителите на региона неведнъж са протестирали, тъй като до мястото няма и достъп на коли за спешна помощ.

" За страдание видно е, че не са спазени техническите условия и че за жалост това е довело до срутване на подпорна стена ", изясни Христина Семерджиева , кмет на регион " Овча купел ".
Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че заповедта за прекъсване на строителството се издава от ДНСК поради позволеното значително отклоняване от утвърдените строителни бумаги от компанията " С. А. Г. Груп " ЕООД.
На място са извикани проектантът по част „ Конструктивна “ и надзорната компания на обекта, на които е разпоредено да показват техническо решение за подсилване и засипване на пропадналия ров.
В началото на годината две дами пострадаха при сходен случай в квартала, откакто колата им пропадна в ров за метрото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР