Автомобил на Tesla е ударил кола със специален режим на

...
Автомобил на Tesla е ударил кола със специален режим на
Коментари Харесай

Tesla с включен автопилот се блъсна в полицейска кола

Автомобил на Tesla е блъснал кола със специфичен режим на придвижване след евентуално активиране на функционалността автопилот за подкрепяне на лидера, която към този момент е предмет на федерална инспекция за сигурност, съобщи CNN.

Агенцията за наблюдаване на автомагистралите във Флорида заяви за случая през уикенда. Няма съществено потърпевши, само че колата на Tesla е била на косъм от това да блъсне служител на реда в миг, в който се притичвал на помощ различен водач на автомагистралата с развален Mercedes, спрял в лентата за придвижване. Полицейската кола паркирала зад него с мигащи спешни светлини.

Лявата предница на Tesla Model 3 се удря странично в автомобила на чиновниците на реда, а по-късно и в авариралия Mercedes. Според информация на управляващите лидерът на колата е споделил, че е карал с задействан автопилот.

По-рано този месец Националната администрация по сигурност на придвижването по автомагистралите (NHTSA) разкри, че проверява най-малко 11 катастрофи с присъединяване на коли на Tesla, блъснали полицейски коли, коли за спешна помощ и други служебни транспортни средства по време на ПТП-та. Разследваните произшествия са се случили сред 22 януари 2018 година и 10 юли 2021 година в общо девет американски щата. Повечето са от тъмната част на денонощието.

Флорида ще рапортува на администрацията по сигурност за случая. Оттам на собствен ред към този момент оповестиха, че е значимо притежателите на Tesla да останат бдителни и подготвени да поемат надзор над колата в случаите, когато задействат автопилота си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР