Автоматизацията създава възможност за нови работни места, където креативността и

...
Коментари Харесай

Microsoft: Създаваме бъдещето, като използваме технологиите разумно и отговорно


Автоматизацията основава опция за нови работни места, където творчеството и методът на хората са незаменими, споделя Евгения Чернецкая, Microsoft (снимка: персонален архив)

„ Ние имаме вяра, че когато сътворяваме технологии, които трансформират света, би трябвало също по този начин да подсигуряваме тяхното отговорно потребление ”, споделя Евгения Чернецкая, която е част от фамилията на Microsoft към този момент близо 10 години и все още заема позицията Маркетинг управител за района ЦИЕ Multi-country. Тя създава и ръководи маркетинговите тактики за промотиране на Microsoft технологиите в 25 страни в Европа и Централна Азия. Разговаряме с Евгения за AI технологиите, бъдещето на работния развой и дигитализацията на образованието.

Г-жо Чернецкая, бихте ли показали някои настоящи маркетингови трендове? Какво се промени в метода, по който работи маркетингът през последните няколко години?

Несигурността и дигитализацията трансформираха доста всекидневието ни, държанието на купувачите и като разследване – и маркетинга. Днес B2B купувачът е по-млад, по-информиран, въодушевен да взима решения за покупките и търсещ персоналното прекарване. Според някои изследвания, ¼ от купувачите милениали взимат бизнес решението да закупят даден артикул още в процеса на търсене. Като цяло, клиентите към този момент са по-запознати с продукта от преди, затова нямат предпочитание да се свързват с продавач-консултант, даже при продажбите бизнес към бизнес.

За фирмите е по-трудно от всеки път да завоюват доверието на клиентите, а надеждността става все по-важна и бизнесите би трябвало да са подготвени да влагат в и да поддържат дълготрайни контакти. Клиентите през днешния ден просто изискват повече. Влиянието на персонализираните преживявания, налични на разнообразни платформи, води до все по-високи условия на евентуалните клиенти.

Основните промени могат да се категоризират в 4 трендове: превъзходството на клиента и неговите нужди; потреблението на маркетинг технологии, защото маркетинга стана по-научен и ръководен от данни; значимостта на висококачественото наличие за самоподготовка в интернет пространството; и възходящата нужда от по-нататъшно развиване на тестовия маркетинг и експерти, които да организират ефикасни акции.

Отговаряте за маркетинг тактиките за промотиране на Microsoft продуктите. Забелязвате ли промени в услугите, които бизнесите търсеха преди и по време на пандемията от C ovid- 19?

Начинът, по който работим, се промени. Изградихме си нови привички, съчетавайки персоналното и работното време, ставайки по-гъвкави от всеки път.. демонстрира, че чиновниците стартират да приоритизират своето богатство – 53% от чиновниците през днешния ден са по-склонни да слагат благосъстоянието си пред работата, в сравнение с преди пандемията. Поколението Z и милениалите се усещат удобно с отдалечената и/или хибридната работа, те ценят високо свободата си и опциите за еластичност и за тях няма връщане обратно. 77% от поколението Z и 30% от милениалите е по-вероятно да се свържат с компания, публикуваща разгласи за работа в LinkedIn, в случай че се загатва „ гъвкаво работно време ”.

Имайки поради всичко това, би трябвало да променим метода си и да спрем да възприемаме работата като място. Вместо това би трябвало да се фокусираме върху това по какъв начин да поддържаме работна просвета и съгласуваност, и да даваме благоприятни условия на чиновниците. 43% от работещите от разстояние споделят, че не се усещат част от срещите и, че е значимо да се дефинират нови работни правила. Но към този момент единствено 27% от фирмите са основали такива.

Microsoft сътвори първата модерна платформа, ориентирана към преживяванията на чиновниците – Microsoft Viva. Тя сплотява връзка, общности, познания, образования, цели и друга информация в Teams платформата., да вземем за пример, стартира да работи с Microsoft Viva, с цел да даде на мениджъри и тийм водачи информация, ръководена от данни и с стеснен достъп, за това по какъв начин работните процеси оказват въздействие върху благосъстоянието и продуктивността на чиновниците. Тази информация е помогнала на компанията да усъвършенства опита на чиновниците и да насърчи балансирането на професионалния и персоналния им живот.

Microsoft се концентрира върху развиването на AI технологиите. Допреди няколко години хората се опасяваха от новите технологии. Наблюдавате ли към момента този боязън или обществото към този момент е готово за бъдещето?

Почти всички използваме AI технологии в всекидневието си, само че не го осъзнаваме – да вземем за пример, когато посещаваме онлайн магазини, с цел да пазарим, до момента в който четем имейли или търсим нещо в интернет пространството. Продуктите на Microsoft употребяват AI технологии, с цел да дават скъпа информация на потребителите. Ние имаме вяра, че когато сътворяваме технологии, които трансформират света, би трябвало също по този начин и да подсигуряваме тяхното отговорно потребление.

Работата ни се управлява от няколко съществени правилото: правдивост, надеждност и сигурност, дискретност и сигурност, приобщаване, бистрота и отчетност. Чрез нашия стандарт за виновен AI ние прилагаме тези правила на процедура в цялата организация, с цел да разработим и внедрим изкуствен интелект, който да влияе позитивно върху обществото.

Заедно с нашите сътрудници ще продължим да даваме опция на всеки човек на планетата да реализира повече, споделя Евгения Чернецкая (снимка: персонален архив)

Следвайки тези правила, Microsoft спря да продава основани на изкуствен интелект софтуерни принадлежности за разбор на лицето, които дефинират прочувственото положение, пол, възраст, въодушевление и други персонални характерности на потребителите.

Използването на AI се усили по време на световната здравна рецесия. Чрез даване на задълбочена и транспарантна информация, както и отговорно използване, ние имаме вяра, че този боязън от новото последователно ще избледнее. Това към този момент се случва, защото хората стартират да възприемат технологии като AI и признават преимуществата им.

Едно от терзанията с развиването на AI технологиите е, че забележителен брой хора ще изгубят работата си. Преди време споделихте, че ще се появят нови работни позиции. Бихте ли споделили повече за тях?

AI технологиите минимизират нуждата от човешко присъединяване, защото могат да автоматизират процесите, тъй че някои работни места в действителност изчезват. В същото време автоматизацията основава опция за нови работни места, където творчеството и методът на хората са незаменими. предвижда, че до 2025 година ще бъдат основани 95 милиона нови работни позиции, защото хората, машините и логаритмите от ден на ден работят дружно. Ще се отворят нови работни места в региона на инженерството, софтуерния дизайн и програмирането – позиции като анализатори на данни, инженери по роботика и мениджъри на машини към този момент се усилват.

За да се развиваме, би трябвало да се фокусираме върху новите умения, които може да са ни нужни за работните места на бъдещето. Трябва да приемем, че ученето е развой през целия живот. За да преодолее световната празнота в цифровите умения, Microsoft започва, ориентирана към търсещи работа хора, само че също и към хора, които желаят да подобрят уменията си – всички те имат опция да учат и да получават нови цифрови умения. От началото на Skilling Initiative преди 2 години повече от 28 000 души от България са се възползвали от безплатните курсове за умения.

Пандемията Covid-19 промени огромна част от работните процеси в ИТ бранша. Как това повлия на вашите старания (на Microsoft) да помагате на бизнесите в процеса на цифровизация?

Много отдалечени или хибридни бизнес процеси с компании, които не са подготвени да приспособяват процесите си за къс интервал от време, доведоха до увеличение на хакерските атаки. Сигурността стана решаваща за поддържане устойчивостта на бизнеса. Докато оказваме помощ на нашите клиенти – компании, държавни управления и неправителствени организации, да се трансформират цифрово, сигурността остава преди всичко.

Ние оказваме помощ и предпазваме клиентите си като интегрираме ограничения за сигурност във всеки артикул, който предлагаме, предоставяйки решения от край до край, които обгръщат сигурност, сходство, еднаквост, ръководство на устройства и дискретност в облаци и платформи. Microsoft е приет от промишлеността като водач в голям брой категории за сигурност – доказателство за надеждните решения за сигурност, които предлагаме.

За да помогне на бизнеса да се възвърне и усили продуктивността, Европейският съюз създаде. Това е най-голямата инвестиция в Европа от 70 години. Българският обществен бранш и компании могат да се възползват доста от потреблението на запаси от RRF за ускорение на дигитализацията и повишение на конкурентоспособността.

Microsoft създава технологии, които оказват помощ освен на бизнесите, само че и на просветителните институции. По време на пандемията доста възпитаници трябваше да преминат към електронно образование, което беше предизвикателство както за тях, по този начин и за учителите. По какъв метод Microsoft улеснява този развой? Смятате ли, че допустимо изцяло електронно образование в бъдеще?

Дигитализирането на образованието не е единствено обезпечаване на видеовръзка. Дигитализацията в последна сметка е от изгода за децата, като дава занимателно и ангажиращо образователно преживяване, приготвя ги за бъдещия пазар на труда като развива техните цифрови умения, само че също по този начин и умения като съдействие, любознание и креативност.

През последните две години работихме в, с цел да подсигуряваме, че учебните заведения имат достъп до цифрови принадлежности за електронно образование. Например, посредством своята система за ръководство на образованието Moodle, създадена от Telelink Business Services и употребяваща опциите на Microsoft Azure и Microsoft 365, изключително Teams, в този момент дава първокласно здравно обучение и слага основите на разрастваща се интернационална общественост на цифрово свързани възпитаници.

През последните няколко години наподобява, че главният фокус на Microsoft е създаването на Windows 11 и AI технологиите. Върху какво още работи компанията и по какъв начин очаквате новите технологии да трансформират дигитализацията на бизнеса?

Ние оказваме помощ на клиентите като непрекъснато развиваме нашите артикули и услуги, надграждаме нашия опит и предвиждаме по какъв начин ще наподобява модерният бизнес на следващия ден, с цел да предложим верните принадлежности.

Windows 11 и AI получават доста медийно внимание, само че ние работим в доста области. Например, непрестанно надграждаме нашите Azure услуги. Развиваме нашата, обновяваме и новата ни платформа. Разбира се, ние непрестанно работим върху и, с цел да предоставим на милиони консуматори поддръжката, от която се нуждаят в хибридна работна среда.

Киберсигурността е един от целите ни и непрестанно проучваме заканите, с цел да отговорим с нови решения. Нашата нова продуктова група включва принадлежности за ръководство на позволения, ръководство и инспекция на самоличността. Освен това, към този момент предлагаме ръководено разкриване на закани и отговор благодарение на. Смятаме, че е наша отговорност да споделяме знанията си, по тази причина предоставяме изчерпателен разбор на трендовете и заканите в нашия.

Устойчивостта също е доста значима за нас. Проектирахме за резистентност, с цел да работи в голям брой промишлености, с цел да получим бистрота и вътрешна информация за ръководството на отпечатъка на дадена компания върху околната среда по цялата верига на цената.

Ние сътворяваме бъдещето дружно с нашите клиенти и сътрудници като използваме технологиите рационално и отговорно. Заедно с нашите сътрудници ще продължим да даваме опция на всеки човек на планетата да реализира повече.

Multi-Country е район в Централна и Източна Европа, включващ 24 страни: Армения, Албания, Азербайджан, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Естония, Грузия, Латвия, Литва, Казахстан, Косово, Киргизстан, Молдова, Монголия, Черна гора, Северна Македония, Сърбия, Словения, Таджикистан, Туркменистан, Украйна и Узбекистан.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР