Автоматична система за реверсивно движение ще облекчи и обезопаси трафика

...
Автоматична система за реверсивно движение ще облекчи и обезопаси трафика
Коментари Харесай

Автоматична система ще регулира трафика между София и Перник през Драгичево

Автоматична система за реверсивно придвижване ще облекчи и обезопаси трафика сред София и Перник през село Драгичево. Умната системата със светофари ще проучва потока от движещите се коли и в избрани интервали ще провежда прекосяването в другите направления , в това число и завиването към обитаемоте места, през които минава трасето.

Това зави по време на парламентарния контролминистърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

По думите му по този начин ще се реши и казусът на с. Драгичево , към което след ремонт през 2019 година беше неразрешено завиването на ляво поради чести произшествия и жителите бяха затруднени.

Системата ще се вкара в три подучастъка – в урбанизираните територии на София, с. Драгичево и Перник. " Оптимистичният вид за начало на строителството на оборудванията е до края на годината, само че в случай че има обжалвания, процесът ще стартира до края на месец март следващата година " , добави районният министър.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР