Автомат „Калашников“ със заличени фабрични номера е оръжието, иззето при

...
Автомат „Калашников“ със заличени фабрични номера е оръжието, иззето при
Коментари Харесай

Автомат „Калашников“ е иззет при ареста на трима мъже във Велико Търново

Автомат „ Калашников “ със заличени фабрични номера е оръжието, конфискувано при показния арест на трима мъже на 7 януари вечерта на автобусна спирка във Велико Търново. На единия от арестуваните е повдигнато обвиняване за нелегално владение на оръжие, другите двама са освободени, заяви БНР.

Зрелищната полицейска акция е след сигнал за пукотевица във великотърновския квартал „ Бузлуджа “. След час джип с английска регистрация и трима мъже на възраст от 23 до 26 години показно бяха арестувани в четвъртък вечерта пред очите на десетки жители на автобусна спирка, а от автомобила беше конфискуван автомат „ Калашников “.

„ Вследствие на събраните доказателства е открито, че едното лице, което е от град Попово, е имало нелегално оръжието. В разследване на което му е повдигнато обвиняване и на същия му е наложена мярка за неотклонение задържане под стража “, уточни Христо Христов, заместител шеф на ОД Министерство на вътрешните работи във Велико Търново.

За нелегално владение на оръжие законът планува отнемане от независимост от 2 до 8 години. Собственикът на автомата е с висяща условна присъда за обир.

Не е открит произходът на автомата, следва да се обяснява дали с противозаконното огнестрелно оръжие е било осъществено друго закононарушение, работи се по версията и за неговата възможна продажба, уточни наблюдаващият прокурор Цанко Ганчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР