„Автомагистрали София“ ЕООД блокира поръчката, обявена от Агенция „Пътна инфраструктура“,

...
„Автомагистрали София“ ЕООД блокира поръчката, обявена от Агенция „Пътна инфраструктура“,
Коментари Харесай

ЕООД блокира поръчка на стойност 123 млн. лв. за пътя Мездра-Ботевград

„ Автомагистрали София “ ЕООД блокира поръчката , оповестена от Агенция „ Пътна инфраструктура “, за 20 км първокачествен път сред Мездра и Ботевград. Дружеството, еднолична благосъстоятелност на 37-годишния Методи Аврамов, е обжалвало дадени от управлението на организацията уточнения пред Комисията за защита на конкуренцията.
И през вчерашния ден Комисия за защита на конкуренцията е образувала произвеждане по недоволството , касаещо лот 1. А сдружението жалбоподател с предходно название „ Пътно поддържане – Девня “ има единствено един контракт след извоювана социална поръчка – през 2008 година за зимно поддържане на община Вълчи дол на стойност 90 000 лв.. Справка в Камарата на строителя сочи, че има изпълнени три дребни строителни обекта, предоставени й от частна компания, и 19 души личен състав.
Миналата година АПИ започва публичните поръчки за избор на реализатор при построяването на 33 км от пътя сред Мездра и Ботевград, обособени в два сектора - лот 1 и лот 2.
Вторият лот е с дължина близо 13,4 км и е на стойност 178,8 млн. лв..
Той също е бил блокиран, само че напълно за малко, от софийското еднолично сдружение „ Хермес – 87 “.
Програмата планува строителството на направлението Видин - Ботевград да стартира от една от най-сложните прави поради терена, през който минава. Участъкът е разграничен в два лота, с цел да може на обекта да се работи по едно и също време и да приключи в къс период.
Пътят ще бъде с две платна с по две ленти за придвижване в посока, с габарит 20 м, т. е. двойно по-широко от актуалното, защото сега има по една лента за придвижване в посока.

Сегашното трасе ще бъде главно ремонтирано и реконструирано, където е належащо.
По нов терен бъдещият скоростен път ще се развива в секторите, обхождащи селата Люти дол, Типченица, Новачене и Скравена.
На обхода на с. Люти дол ще бъдат издигнати два тунела, с дължини надлежно 490 м и 340 м. Ще бъдат построени и ремонтирани редица уреди - над ж. п. линията Мездра - София, мостове над р. Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и пътен възел при село Новачене.
Пресичанията на републиканските и общинските пътища ще се реализира посредством кръгови кръстовища „ Мездра “, „ Дърманци “, „ Ребърково “, „ Люти дол “, „ Скравена “ и „ Ботевград “. Предвидено е построяването на селскостопански надлези, площадки за отдих и т. н.
За сектора от лот 2 отварянето на офертите е планувано за 25 януари 2019 година
Общата индикативна стойност на сектора сред Мездра и Ботевград е близо 302 млн. лева без Данък добавена стойност. Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР