Автомагистрали“ ЕАД ще изгради 65,8 км от път I-1 Видин

...
Автомагистрали“ ЕАД ще изгради 65,8 км от път I-1 Видин
Коментари Харесай

Държавна фирма ще прави пътя Видин-Ботевград за над 1 млн. лв.

„ Автомагистрали “ ЕАД ще построи 65,8 км от път I-1 Видин - Ботевград, в сектора сред пътен възел „ Макреш “ и обходния път на град Монтана. Това оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).
Става ясно, че АПИ разпорежда действия по в допълнение планиране и осъществяването на строително-монтажните работи на съображение член 14, алинея 1, т. 6 от Закона за публичните поръчки, защото Министерството на районното развиване и благоустройството е едноличен притежател на 100% от капитала на „ Автомагистрали “ ЕАД и правата на страната в сдружението се упражняват от министъра на районното развиване и благоустройството.
 Бивши шефове на АПИ отиват на съд поради злополуката край Своге Бивши шефове на АПИ отиват на съд поради злополуката край Своге
Бившите шефове на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) Светослав Глосов и Дончо Атанасов отиват на съд поради тежкия пътен...
АПИ също е вторичен разпоредник на бюджетни средства към министъра на районното развиване и благоустройството. Договорът е на стойност 1 083 000 000 лева с Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е друг за всеки сектор - от 28 месеца до 32 месеца. В регистъра на електронните публични поръчки е оповестено обявлението за предоставената поръчка по член 14, алинея 1, т. 6 от Закон за обществените поръчки, показват още от Пътната организация.
Оттам допълват, че с осъществяването на плана директният трафик ще бъде изведен от обитаемоте места, с което ще се увеличи сигурността на придвижване и ще се ограничи нездравословното влияние на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.
Отсечката сред пътен възел „ Макреш “ и обходния път на Монтана, с дължина 65,8 км, е разграничена на 5 сектора.
Припомняме, че в края на декември 2018 година АПИ разпореди на " Автомагистрали " ЕАД построяването на 134,14 км от в сектора от пътен възел " Боаза " до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново за 1.35 милиарда лв.. Още тогава породиха въпроси към неналичието на социална поръчка, което слага запитване за метода, по който ще бъдат изхарчени средствата. Още по тематиката четете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР