Автомагистралата Русе-Велико Търново е най-важният проект по програмата Транспортна свързаност“

...
Автомагистралата Русе-Велико Търново е най-важният проект по програмата Транспортна свързаност“
Коментари Харесай

Недялков: Активно се работи за изграждането на втори мост над река Дунав

Автомагистралата Русе-Велико Търново е най-важният план по програмата „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027 година

Това отбелязва заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков в приветствен адрес, изпратен по повод Регионалната конференция по план " Европа на Балканите: Общо бъдеще ". 

Заместник-министърът на превоза и известията добавя, че с сътрудниците от Румъния интензивно се работи и за построяването на втори мост над река Дунав сред Гюргево и Русе, като до края на януари се чака решение на Европейската комисия дали утвърждава финансирането на предпроектните изследвания. Вторият мост при Русе и Гюргево е от значително значение за възстановяване на транспортната съгласуваност по направлението север-юг, което го слага измежду значимите планове освен за България и Румъния, само че и за цяла Европа, отбелязва в приветствения адрес Димитър Недялков.

По думите му след реализацията на тези планове Русе ще се нарежда по напълно нов метод на транспортната карта на България. Според Недялков в продължение на години Северна България е изоставала във връзка с вложенията от европейски фондове. Той чака тази наклонност да се преобърне още в сегашния програмен интервал и салдото в икономическото развиване на районите да бъде възобновен.

Заместник-министърът на превоза и известията е от Русе, само че заради други задължения нямаше опция да взе участие в конференцията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР