Автомагистрала “Струма е много важен проект, който трябва да бъде

...
Автомагистрала “Струма е много важен проект, който трябва да бъде
Коментари Харесай

Брюксел: Целият регион чака магистрала “Струма да бъде завършена

Автомагистрала “Струма ” е доста значим план, който би трябвало да бъде приключен в този момент. В това бяха безапелационни специалисти от транспортния отрасъл, които разясниха тематиката по време на форума “Източно Средиземноморие и Югоизточна Европа ”, извършен в Брюксел.

Изграждането на автомагистрала “Струма ” като част от незавършения транспортен кулоар номер 4 беше една от главните тематики в панела, отдаден на териториалното доближаване на страните членки посредством вложение в инфраструктура. Това е основно за възстановяване на икономическите вероятности и растежа на цели страни.

Автомагистрала “Струма ” в България е доста значим план от трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T), който е належащо да бъде приключен в този момент, акцентира Джордж Кремлис, сегашен консултант на министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис по въпроси, свързани с околната среда, климата и енергетиката.

Той напомни, че остават едвам 15 км през Кресненското дефиле, с цел да се довърши този план, който се поддържа мощно от премиера на Гърция и от министъра на превоза Костас Караманлис. Според Кремлис предлагането на България едната линия на автомагистралата да минава през дефилето, а другата отвън него, е доста положително. Това решение ще отбрани региона, който съставлява територия от Натура 2000.

“Ние поддържаме плана, тъй като той ще понижи времето за пътешестване от София до Солун до 2 часа с кола. Много е значимо да се развие мрежа от автомагистрали, която да свърже България, Гърция и Румъния, акцентира той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР