Автомагистрала Хемус“ ще бъде изцяло готова през 2024 година, а

...
Автомагистрала Хемус“ ще бъде изцяло готова през 2024 година, а
Коментари Харесай

Магистрала `Хемус` готова до 2024-та година

Автомагистрала „ Хемус “ ще бъде напълно подготвена през 2024 година, а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще проработи от идната година. Това сподели министърът на районното развиване Николай Нанков, оповестиха от пресцентъра на министерството.

През 2023 година ще бъдат подготвени автомагистралите „ Струма “ и Русе – Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предварително, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на Автомагистрала „ Струма “ от Сандански до Кресна.

В развой на създаване е лот 3.1. на Автомагистрала „ Струма “. И 9,3 км от “Хемус ” от Ябланица до Боаза, чието строителството започва на 27 март т.г.

В момента се прави планиране на 16,3 километровия сектор от пътен възел „ Белокопитово “ до пътен възел “Буховци “. Проектират се и 50 километра от Боаза до пътя Плевен – Ловеч, като се чака през тази година да започват търгове за построяването на секторите от Боаза до п.в. „ Дерманци “, от - п.в. „ Дерманци “ до п.в. „ Каленик “ и от п.в. „ Каленик “ до пресичането с Плевен-Ловеч. Ще бъдат оповестени и процедури за инженеринг на 85 км от пътя Плевен – Ловеч до Русе-Велико Търново, разграничен на три подучастъка.

Протестиращите направиха забележими напъните на държавното управление за построяването на пътя Видин – Ботевград, който е и ангажимент в управническата ни стратегия, за което им благодаря, акцентира Нанков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР