Автоинструктори от цялата страна ще проведат две паралелни демонстрации днес

...
Автоинструктори от цялата страна ще проведат две паралелни демонстрации днес
Коментари Харесай

Протест и контрапротест на автоинструктурите на жълтите павета

Автоинструктори от цялата страна ще проведат две паралелни демонстрации през днешния ден поради измененията в наредбата, регулираща образованието на кандидат- водачите, оповестиха организации от сектора.

От 10:00 часа на площад " Княз Александър I " ще се съберат представители на сектора, подкрепящи измененията, които предстоят да влязат в действие. Проявата е проведена от Асоциация за подготовка на автомобилистите в България. От организацията пазят измененията, които, съгласно тях, подсигуряват електронен, респективно - справедлив, надзор върху образованието и изпитите на новите водачи, съобщи Българска телеграфна агенция.

За да бъде овладяна черната статистика за отнети човешки животи на пътя и прекъсната дефинитивно тревожната наклонност на непрекъснато увеличаващия се брой катастрофи с нови водачи, е извънредно неотложно да бъде спазен срокът за въвеждането на измененията, оповестиха от Асоциация за подготовка на автомобилистите в България, анонсирайки проявата.

Спорните текстове се отнасят за въвеждането на GPS надзор на образователните коли и Дигиталния дневник по доктрина - промени, които ще бъдат защитавани на митинга от присъстващите, с цел да бъде реализирано в пъти по-добро качество на образованието и да се подсигурява по-висока теоретична и практическа подготовка на новите водачи, показаха още от организацията.

Всеки кандидат-шофьор ще има право да се яви на научен и на практика изпит единствено четири пъти за половин година, плануват още новите правила.

Срещу някои промени се оповестиха от Български автоинструкторски съюз. Според ръководителя му Трендафил Маринова новите промени са само козметични, създадени са непрозрачно, без задоволителен разговор с сектора. По думите му наредбата е променяна над 20 пъти за последните 10 години, само че все пак не дава отговор на актуалните условия и развиването на технологиите в колите. " Как се ръководи електромобил? Как се борави с всички системи за сигурност, които имат новите транспортни средства? Кой ще научи на това кандидат-водачите ", разяснява той за Българска телеграфна агенция. Според него въвеждането на GPS надзор също няма да даде мечтаните резултати.

Ето за какво от Български автоинструкторски съюз също излизат на митинг на следващия ден, плануван от 13:30 часа, още веднъж на площад " Княз Александър I ". Протестните дейности е планувано да продължат до 16:00 часа.

Темата през днешния ден разяснява и служебният министър на превоза и известията Красимира Стоянова. " Поех ангажимент, че ще тестваме дружно системата. Ако тя покаже някакви неудачи, ще вървим към нейното възстановяване ", изясни пред публицисти тя. По думите ѝ автошколите ще имат гратисен интервал, в който ще могат да работят и на двата режима - хартиено и електронно.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР