Автоинструктори и седем браншови организации заплашват с протести и блокади,

...
Автоинструктори и седем браншови организации заплашват с протести и блокади,
Коментари Харесай

Автоинструктори и браншовици плашат с протести и блокади заради промените в закона

Автоинструктори и седем браншови организации заплашват с митинги и блокади, в случай че не отпаднат промени, свързани с образованието на бъдещите водачи. Те са планувани в Наредба №37 и Наредба №38, които Министерството на превоза и съобщенията публикува. Наредбите регламентират изискванията и реда за образованието и изпитите на претенденти за придобиване на дееспособност за ръководство на МПС.
Прочетете още
Сред предложенията са GPS да следи пътя на образователните коли и явяванията на изпит да са най-много 4.

Според автоинструктори резултат от тях няма да има. 

Тази електронизация не е законна. Тя ще бъде оборена от нас в съда. Никой няма право да следи някой без да има взор, че той прави неправилни дейности “, съобщи пред bTV Йонко Иванов, ръководител на съюза на центровете по авто-мото подготовка.

От транспортното министерство прецизират, че сега тече срокът за публично разискване и всеки искащ може да изпрати предложенията си.

„ Имат 9 дни да подадат своите писмени оферти. Преди това имаше още 20 дни. До момента не е постъпило нещо значително, проследявам деликатно процеса. Готови сме за срещи. В рамките на до 3 месеца ние ще излезем с финален вид на наредбата, споделя Димитър Недялков, заместник-министър на превоза и известията.

От Министерството на образованието и науката прецизираха за bTV, че са извършени редица срещи и полемики за измененията. Но в сектора липсва единогласие по доста от поставените въпроси. Затова е проучен интернационалния опит. 

От обединяването настояват, че повече от година упорстват за среща с транспортния министър за измененията. Такава обаче не е имало.

Радков прибавя, че в случай че до седмица няма съответен отговор или не се реализира единодушие, ще бъдат оповестени протестни дейности.   

Критики има и към намаляването на скоростта по автомагистралите от 140 на 130 километра в час, което е заложено в промени в Закона за придвижване по пътищата.

„ Това е едно популистко предложение, което не е писано от експерт, на наш въпрос дали има статистика за жертвите сред 130-140 км от Главна дирекция „ Национална полиция “ ни споделиха, че няма такава статистика “, споделя Христо Радков, ръководител на „ Българско обединяване на водачите “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР