Автобусните превозвачи отмениха обявените за днес протести в столицата и

...
Автобусните превозвачи отмениха обявените за днес протести в столицата и
Коментари Харесай

​Превозвачите спряха протестите, оттеглят спорния закон за Автомобилната камара

Автобусните превозвачи анулираха оповестените за през днешния ден митинги в столицата и в други градове на страната, след среща с премиера Бойко Борисов. Той ги увери, че от Народното събрание ще бъде изтеглен противоречивия законопроект, предусещащ основаване на Автомобилна камара. В същото време интернационалните превозвачи заплашиха с контрапротести и блокади на пътища, в случай че планът не бъде върнат за гласоподаване.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Час преди началото на планувания в столицата митинг министър-председателят предложения на среща представителите на сектора, в която взе участие и ръководителят на парламентарната транспортна комисия Станислав Иванов - вносител на противоречивия проектозакон.



По малко от 40 минути бяха нужни на премиера Бойко Борисов да реализира единодушие с превозвачите, с цел да спре митинга в София.

Бойко Борисов, министър- ръководител: " Има елементи, които притесняват- елементи, които минимум бих приел и аз самият. Затова съм разпоредил на Станислав да изтегли този закон. Договорил съм се с сътрудниците да седнат и в една спокойна конюнктура някои от нещата, които смятам, че са редни, верни, да намерим дали със закон, дали в в този момент настоящите закони с наредби и други принадлежности, да се поправят ". Магдалена Милтенова - Национална асоциация на автобусните превозвачи: " Много съм признателна на господин Борисов, че той разбра нашата позиция по най-правилния метод и поддържа нашето искане законопроектът да се изтегли. Ние ще продължим да работим в посоката за прекъсване на нерегламентирания транспорт ". Петко Ангелов - транспортьор: " Прекратяваме протестните дейности и ще изтеглим камионите и рейсовете от цяла България, без да пречим на страната. "


Над 30 години Георги е водач на рейс. Страхува се, че бъдещата автомобилна камара ще заплаши работата му.

Георги Георгиев - водач на рейс: " Притеснява ме, че те като вземат в свои ръце да издават лицензи, първо, несъмнено, ще ни накарат да се обединим по не знам какъв брой рейса за един лиценз. Пише, че желаят достъп до документите на всяка една компания, сиреч да имат информация кой какъв брой работи, по какъв начин работи, дали би трябвало да работи. "
От своя страна интернационалните превозвачи упрекнаха сътрудниците си от вътрешните транспорти, че работят в сивия бранш и заплашиха с контрапротест, в случай че законът не бъде върнат.


Миролюб Столарски , член на УС на Асоциацията на сдруженията в автомобилния превоз: " Страхуват се и не желаят да има общи правила, не желаят да има общи правила, не желаят да има честен кодекс на превозвача ". Евгений Иванов, изпълнителен шеф на КРИБ: " Виждаме по какъв начин един сегмент от 100-200 рейса постановат рекет, сразяващ рекет върху останалите 13-14 000 ". Илиян Филипов, ръководител на БАСАТ: " Ние ще организираме народен, огромен митинг, единствено че не с 8 камиона които видяхме до хотел " Плиска ", а може ще бъдат над 3000 камионите, които ще изкараме в цялата страна ".
Контрапротестът е плануван за 4 юли.

 След срещата с премиера Борисов: Превозвачите анулират митинга си След срещата с премиера Борисов: Превозвачите анулират митинга си
Автобусните превозвачи взеха решение да анулират оповестения за през днешния ден митинг, откакто се срещнаха с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР