Автобусните превозвачи обмислят още следващата седмица да поискат среща с

...
Автобусните превозвачи обмислят още следващата седмица да поискат среща с
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи в шах - искат среща с министъра на транспорта

Автобусните превозвачи обмислят още идната седмица да изискат среща с министъра на превоза Николай Събев, оповестява БНР.

Причината е спадът на превозените пасажери с рейсове поради липса на интерес към услугата. От сектора упорстват за ограничения в актуалната обстановка.

От своя страна от БДЖ регистрират увеличение на пасажерите, като за миналите празници то е с 30 по отношение на 2020 година

По данни на Калин Маринов, началник на отдел " Маркетинг " в БДЖ, пътувалите с трен спрямо 2019 година, преди да се разрасне пандемията, са с 16% по-малко.
 Междуградските рейсове стопират от 28 септември, тирове блокират ГКПП-та
Междуградските рейсове стопират от 28 септември, тирове блокират ГКПП-та

Няма помощ от страната, до момента в който в Народно събрание тече детското шоу „ Кой е по-по-най “

Интересът към пътешестване с железопътен превоз продължава да се възстановява, въпреки и с мудни темпове, и се надяваме това да продължи, с цел да можем да достигнем равнищата отпреди пандемията, уточни той.

Очакванията на автобусните превозвачи обаче не звучат оптимистично. Проблем за тях е както намалелият пътникопоток, по този начин и повишаването на горивата.

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова изясни, че за една година цената на метана се е повишила три пъти, като след Нова година тя е станала 3,25 лева

Предстои идната седмица от сектора да изискат среща с транспортния министър. Целта е да се търсят разновидности за компенсиране на превозвачите поради изискванията, в които работят сега.

По думи на Милтенова от ден на ден компании в бранша преустановяват транспортната си активност . Когато в един миг вие имате единствено разноски и нямате доходи, няма транспортна компания, която може да издържи, безапелационна бе тя.
 Над 80 общини в България към този момент са без рейсове
Над 80 общини в България към този момент са без рейсове

Почти 150 транспортни сдружения са спрели активността си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР