Автобусните и таксиметровите превозвачи заплашиха с протест на 25 ноември

...
Автобусните и таксиметровите превозвачи заплашиха с протест на 25 ноември
Коментари Харесай

Автобусни и таксиметрови превозвачи плашат с протест в сряда

Автобусните и таксиметровите превозвачи заплашиха с митинг на 25 ноември - сряда. Част от сектора се закани да спре транспорта на пасажери в символ на неодобрение от подкрепеното от Народното събрание президентско несъгласие върху измененията, с които бяха инкриминирани и така наречен " споделени пътувания ".

Президентът Румен Радев наложи несъгласие върху законови промени, които предвиждаха затвор до10 години и санкция от 15 000 лв. за осъществяване на публичен транспорт от хора без позволение, регистрация или лиценз, както и лишаване на транспортното средство. В претекстовете си президентът уточни, че противозаконният транспорт се дефинира по едно и също време и като закононарушение, и като административно нарушаване, а също така не са конкретизирани критериите, по които нерегламентираният транспорт се разграничава от така наречен " споделено пътешестване ".

Управляващите от ГЕРБ прокараха противоречивите промени през преходните и заключителните разпореждания на Кодекса за комерсиалното мореплаване. След като бяха върнати за ново разглеждане ГЕРБ не съумя да събере болшинство в Народното събрание за повторното им приемане.

Това раздели превозвачите на две. Част от автобусните и таксиметрови превозвачи се оповестиха в поддръжка на препоръчаните от ГЕРБ промени, до момента в който другата част, която работи с хотели и туроператори, поддържа ветото на президента.

Конфедерацията на автобусните транспорти: Общественото мнение се манипулира
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР