Автобусни превозвачи от Кюстендил се оплакват от намалени субсидии при

...
Автобусни превозвачи от Кюстендил се оплакват от намалени субсидии при
Коментари Харесай

Честито! Вдигат цената за билетчето и за раздрънканите автобуси в Кюстендил

Автобусни превозвачи от Кюстендил се оплакват от понижени дотации при обслужването на крайградските и междуселищните линии. И при фрапантното увелечие на цените на горивата те са принудени да качват цената на билетите, както и да намялат курсовете сеи по обособените посоки.

Ако през последното тримесичеие на 2021 год. на превозваческите компании са били отпуснати 46 хиляди лв. дотация, то за януари-март тя е понижена на 35 350 лв., посочи зам.-кметът по финансите на Общината Надя Каратова.

Те се разпределят на три компании, с които общината има подписан краткотраен контракт за транспортно обслужване по обособените посоки поради спор с една част от превозвачите, обжалвали пред Комисията за защита на конкуренцията извършения търг по Закона за публичните поръчки.

Превозваческата компания, която м.г. получила 8 хиляди лв. субусудия за 4 хиляди километра пробег, в този момент е получила към 5 хиляди лв.. При това състояние превозвачът вдигнал цената на билетите до околните села с 20-30 стотинки и с 60 стотинки до Благоевград. Това е станало обаче, без да бъде известена или да е в съгласие с общината.

" При нас няма съобщение, че има нараснали цени на автобусните билети ", означи зам.-кметът по финансите Каратова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР