Автобусна катастрофа в мексиканския щат Оахака уби 18 души в

...
Автобусна катастрофа в мексиканския щат Оахака уби 18 души в
Коментари Харесай

Най-малко 18 венецуелски и хаитянски мигранти загинаха при автобусна катастрофа в Мексико

Автобусна злополука в мексиканския щат Оахака умъртви 18 души в петък, съгласно локалните управляващи, съгласно които множеството от пасажерите са били мигранти.

Три деца и две дами са измежду жертвите, всички от които са от Венецуела и Хаити, сподели основният прокурор на щата Оахака. Най-малко 27 души са ранени и превозени до околните лечебни заведения.

Снимки, оповестени от управляващите във Фейсбук, демонстрират огромния рейс, преобърнат и мощно развален на завой на планинската автомагистрала Оахака-Куакнопалан.

Властите проверяват повода за случая, станал в 5 часа сутринта локално време (7 сутринта българско време).

Мястото на злополуката. Мястото на злополуката. Агенция за гражданска отбрана на Оахака

Трагедията последва гибелта на минимум 10 кубински мигранти, в това число дете, в неделя, когато камионът, с който пътуваха, също се прекатурна в южно Мексико, съгласно локалните управляващи.

Венецуела и Хаити са източници на огромен брой мигранти, пътуващи на север, бягайки от несигурността и икономическата рецесия вкъщи.

Американски и мексикански чиновници се борят да отговорят на идващите, като Вашингтон оказва все по-голям напън върху Мексико Сити да поеме повече отговорност за хората, пресичащи територията му.

Недостигът на храна и лимитираният достъп до опазване на здравето са прогонили повече от 7,7 милиона души единствено от Венецуела – мащаб на разселване, който изпреварва Украйна, където има дейна война.

В четвъртък висши чиновници в администрацията на Байдън споделиха, че Съединени американски щати ще стартират още веднъж да депортират венецуелци непосредствено във Венецуела в опит да лимитират рекордния напор, отбелязвайки огромна смяна в политиката.

Междувременно Хаити чака нова многонационална задача, която да помогне за въвеждането на ред в страната, сега разтърсена от неконтролирано групово принуждение, отвличания и продоволствена неустановеност.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР