Автобусите до Витоша, които са част от градския транспорт на

...
Автобусите до Витоша, които са част от градския транспорт на
Коментари Харесай

Автобусите до Витоша спират

Автобусите до Витоша, които са част от градския превоз на София, стопират от събота. Това е една от спомагателните ограничения, въведени от Столичната община против разпространяването на ковид.

Тя беше оповестена от кмета Йорданка Фандъкова, откакто и държавното управление съобщи, че стяга разпоредбите за придвижване и излизане на жителите в цялата страна от 21 март. От известието не излиза наяве дали ще се спре и качването с кола в планината. Лифтовете не работят от началото на седмицата. Качването пешком обаче мъчно може да се управлява.

И в София, както и в цялата страна, са неразрешени визитите в паркове, градски градини, на детски и спортни площадки. Затваря се и паркът " Врана ", до който достъпът е следен и заплатен.

" Настоятелно апелирам, хората над 60 години да пазарят хранителни артикули и медикаменти до 10.30 ч. Те са най-уязвимата група на болестта и нашата рекомендация към тях е да излизат от домовете си единствено при нужда. Напомням, че за всички самотно живеещи заболели хора ние осигуряваме доставка на артикули от първа нужда и медикаменти до дома им ", изясни Фандъкова в профила си във Facebook.

Общината е разкрила и дарителска сметка заради огромния интерес от компании и жители да дарят средства за справяне с ковид. " Всички средства, които получим, ще използваме да осигурим дейностите по доставяне с храна и медикаменти на самотно живеещи заболели възрастни хора и други обществени действия, както и за активността на лекарите, медицинските сестри, санитари и личен състав на общински лечебни заведения, които ще се грижат за инфектирани с Covid-19 ", разяснява Фандъкова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР