Автобуси от градския транспорт разнасяха урните, в които болните от

...
Автобуси от градския транспорт разнасяха урните, в които болните от
Коментари Харесай

COVID-секцията на Никола – първенец в изборния ден в Пловдив...

Автобуси от градския превоз разнасяха урните, в които болните от COVID-19 и карантинираните упражниха правото си на глас. Мобилните СИК бяха образувани от екип от трима души. " Марица " бе част от екипа на Никола Дойчев, ръководител на комисията, разпределена да обслужи искащите да гласоподават в регион " Западен ".



По лист екипът му трябваше да посети 24 души на към 20 адреса в кварталите " Прослав " и " Смирненски ".



Гласуването ставаше извънредно бързо, като най-вече 5 минути бяха нужни на човек, с цел да пусне бюлетината в специфичната урна. До 12.30 часа Никола и останалите двама от мобилната комисия бяха завършили със листата си с гласоподаватели.



Екипът кръжеше из двата квартала с рейс номер 11, снабден със защитни костюми, маски, ръкавици и дезинфектанти, като полиция го ескортираше от началото на работата на комисията до края.




Като ръководител Никола позвъняваше на записалите се да гласоподават с преносимата кутия когато потеглят към адреса им. Избирателите ги чакаха на вратата, защото членовете на комисията нямаха право да се качват по етажи и да влизат в жилищата. Първият, употребявал услугите им бе районният кмет Димитър Колев.



Въпреки, че завърши рано, ковидната СИК за регион " Западен " би трябвало да изчакат края на изборния ден, с цел да съобщи книжата и материалите.



" Тази година нещата във връзка с организацията на изборите се случи извънредно постепенно, късно и в последния миг. Ние до последно не знаехме дали ще имаме открита коронавирус секция. Но за сметка на това бяхме обезпечени с всичко належащо и успяхме да си свършим работата качествено и по-рано ", разяснява Никола Дойчев.



Никола Дойчев е един от младежите в Пловдив, посветили времето и живота си на доброволческата активност. Само на 22, той към този момент сбъдва фантазиите си. Никола учи за доктор в Медицинския университет в града, наред с това той е бил обучител по първа долекарска помощ към БЧК, доброволец към Спешна помощ и неизменима част от екипа на доброволците от „ Пловдив 112 “. Понастоящем е част от новосформираното непринудено формирование „:Аварийно избавяне – Пловдив “. Той е взел участие в огромни интернационалните учения и в обезпечаването на огромни музикални фестивали. Зад гърба си има и редица акции на терен - наводненията в Аспарухово и в Мизия, вилнеещи горски пожари, търсене на изгубили се туристи. От началото на пандемията пък той не е спрял с доброволческата си активност.





фотоси от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР