Автобуси и тролейбуси за над 100 млн. лева ще бъдат

...
Автобуси и тролейбуси за над 100 млн. лева ще бъдат
Коментари Харесай

МРРБ отпуска над 100 млн. лева за екологичен градски транспорт

Автобуси и тролейбуси за над 100 млн. лв. ще бъдат закупени от българските общини. Те ще обслужват градския превоз, като по този метод ще го създадат по-екологичен . Сумата е обезпечена от Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/, а финансирането се поделя по равно в шестте района за обмисляне в страната, като за всеки са планувани по малко над 16,6 млн. лв. .

Това стана ясно на осведомителна онлайн среща , на която специалисти от ведомството показаха изискванията за кандидатстване и за осъществяване по процедурата. В нея се включиха близо 60 представители на общини , неправителствения бранш, бизнеса и разнообразни институции.

Срокът за кандидатстване по мярката изтича на 30 август . Проектни оферти могат да подават всички 40 градски общини от 6-те района за обмисляне, в които има обитаеми места с над 15 000 поданици .

Това са общините Айтос, Асеновград, Ботевград, Велинград, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Димитровград, град Добрич, Дупница, Казанлък, Карлово, Карнобат, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Лом, Монтана, Нова Загора, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Петрич, Пещера, Разград, Самоков, Сандански, Свиленград, Свищов, Севлиево, Силистра, Сливен, Смолян, Троян, Търговище, Харманли, Хасково, Шумен и Ямбол.

Минималният размер на безвъзмездните средства по всяко настрана предложение за осъществяване на инвестиция следва да е 2 млн. лв. с Данък добавена стойност , а оптималният не може да надвишава 8,3 млн. лв. с Данък добавена стойност. Кандидатът следва да обезпечи личен принос в размер на 10%. Задължително е кандидатстването в партньорство сред най-малко две общини и най-малко един оператор на публичен превоз, в това число междуселищен, настоящ на територията на една от общините-кандидати. Общините, попадащи в дефиницията за селски регион , са възможни като сътрудници по плановете.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР