Автобусът, който катастрофира на АМ „Струма, се е заклещил между

...
Автобусът, който катастрофира на АМ „Струма, се е заклещил между
Коментари Харесай

Експерт: Мантинелите на АМ „Струма“ в района на катастрофата са инженерен провал

Автобусът, който катастрофира на Автомагистрала „ Струма ", се е заклещил сред двете мантинели, които не са погасили кинетичната сила. Това е цялостен инженер неуспех, сподели инженерът и специалист към Института по пътна сигурност Методи Стоянов. Той добавя, че е разказано по какъв начин тъкмо би трябвало да се инсталират тези мантинели, с цел да работят, само че това не е направено както би трябвало. Няма маркировка, няма знаци, споделя още Стоянов. По думите му стопанинът на пътя би трябвало да е този, който да носи отговорност.

Тези стопани би трябвало да са инженери, а не служители, сподели Стоянов. Нещата са хронични. Надявам се прокуратурата да обърне съществено внимание на този детайл, сподели още специалистът.

Според него у нас продължава да се работи по модели от 60-те години, до момента в който самата природа на трафика се е трансформирала. Необходима е структурна смяна. Редно е прокуратурата да обърне съществено внимание на тези организации като АПИ, тъй като нещата не са добре, счита Стоянов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР