Автобус, превозващ ученици на екскурзия, катастрофира между пловдивските села Труд

...
Автобус, превозващ ученици на екскурзия, катастрофира между пловдивските села Труд
Коментари Харесай

Бус с ученици катастрофира в Пловдивско

Автобус, пренасящ възпитаници на екскурзия, катастрофира сред пловдивските села Труд и Граф Игнатиево малко след 13.00 часа.

От полицията в Пловдив оповестиха, че причина за случая е станал джип, който е лишил преимуществото на рейса откакто направил противоположен завой. За благополучие, няма съществено потърпевши – едно от децата и тяхната учителка са били откарани за обзор в болница.

От здравното заведение прецизираха, че дамата и детето са в положително общо положение, изчакват се резултатите от медицинските им прегледи. Учениците, пътуващи в авариралия рейс, са седмокласници от пловдивско учебно заведение, които отивали на тридневна екскурзия в карловското село Царска Баня.

При тръгването са спазени всички условия наредбата за ученическите транспорти, изясни зам.-директорът на учебно заведение „ Стоян Михайловски “ Ирина Мангадашева. Автобусът е бил подробно тестван за редовност, а водачът – тестван за алкохол.

Веднага след случая децата са били качени в различен рейс на компанията транспортьор и извозени до базата им в село Царска Баня. Макар и леко изплашени, те към този момент са настанени там и тридневната им екскурзия продължава по проект, описаха от учебното заведение.

Водачът на джипа, който е направил непозволения завой, е жена на 55 години, тя е тествана за алкохол и тестът е негативна, оповестиха от полицията. Движението по пътя Пловдив – Карлово не бе прекратено, само че за малко имаше усложнения в трафика. На място полицейски екипи контролираха придвижването./БНТ

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР