Автобус на градския транспорт в Пловдив блъсна възрастен мъж днес

...
Автобус на градския транспорт в Пловдив блъсна възрастен мъж днес
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян ма 13.02.2024 г.

Автобус на градския превоз в Пловдив блъсна възрастен мъж през днешния ден следобяд. Инцидентът е станал на ул. „ Гладстон “ и поради него придвижването в региона беше затруднено за час. Според очевидци, потърпевшият човек е пресякъл погрешно платното покрай кръстовището с ул. „ Радецки “. Шофьорът на автобуса по линия №66 блъснал спирачки, само че не съумял да предотврати конфликта с пенсионера, който е паднал и наранил главата си. Екип на Спешна помощ е откарал възрастния пешеходец в болница за прегледи.

Само двама претенденти влизат в борбата за кметския стол на идните частични локални избори в чепеларското село Забърдо. Това излиза наяве от страницата на Общинската изборна комисия. Дългогодишният кмет на селото Валентин Черпоков е повдигнат от “БСП за България ”, а Венцислав Сариев е претендентът на ГЕРБ. До предварителните избори се стигна, откакто Здравка Черпокова - Илиева подаде оставка. Тя е щерка на Валентин Черпоков, който бе претендент за кмет на Чепеларе предходната година, само че не съумя да стигне до балотаж. Извънредните избори за кмет на Забърдо са планувани за 10 март.

Коронясаха Цар на виното в град Септември. На 20-я юбилеен празник кметът и локални винопроизводители зарязаха младите лозички пред Дома на лозаря и винаря. Освен страстта към годишната конкуренция в състезанието за домашни виновност, пред присъстващите лозари и винари беше презентирана историята на празника. Титлата " Цар на виното " тази година беше присъдена на Благой Елинчев - категория червени сортови виновност. Виното на спечелилия ще показва тима на септемврийци на общинската конкуренция за най-хубаво вино, дружно с първенците от другите категории виновност.

Романтични измами са засечени на територията на област Смолян. Това стана ясно от доклада на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи за работата на полицията през миналата година. Схемите са били добре познати, като в някои е обещавано подписване на цивилен брак. С течение на общуването е желана избрана сума пари. “Измамниците стават все по-изобретателни. Някои мъже съумяват да заблудят други от същия пол, представяйки се за дами ”, разяснява шефът на полицията в Смолян старши комисар Цветан Цанков. Засечен е и случай на машинация от човек, до момента в който излежава присъда в пандиза. Той употребявал правото си за позвъняване, с цел да заблуди лековерници на независимост. Полицаите регистрират тъжби и от онлайн извършване на покупки със артикули на промоционална цена.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР