Автобиографията на Христо Стоичков - “Христо Стоичков - Историята” бе

...
Автобиографията на Христо Стоичков - “Христо Стоичков - Историята” бе
Коментари Харесай

Христо Стоичков - Историята бе представена официално

Автобиографията на Христо Стоичков - “Христо Стоичков - Историята” бе публично показана през днешния ден. Камата разкри, че не е икономисал безусловно нищо за никого в книгата. На събитието специфичен посетител бе някогашният испански арбитър Урисар Аспитарте, който Ицо настъпи по време на мач с Реал Мадрид през 1990 година. Арбитърът описа, че след случая са станали положителни другари със Стоичков и през днешния ден му подари за спомен жълт и червен картон.

“В тази книга желаех да обясня всичко, което се изрече през годините. Къде е било истина, къде не. Исках веднъж да се спрат спекулациите какъв е Христо Стоичков на и отвън терена. Всичко е едно към едно, не съм икономисал никому нищо. Това, което съм споделил не се връща обратно. Има някои неща, за които съм направил неточности. Трябваше да обясня какво се е случило. Стиснал съм зъби и по някакъв метод съм се извинил. В тая книга думичката “аз” я зачертах. Когато започнеш да я споменаваш, пренебрегваш своите сътрудници, другари, семейство и искаш ти да си самичък. Във футбола и в живота самичък човек нищо не може да направи. Моите сътрудници са там, моите треньори, моето семейство, публиката ми. Всички са там”, сподели Стоичков на представянето.

“Искам да благодаря на всички. За мен няма значение кой е от ЦСКА, Левски, Славия, Черноморец, Габрово, Хасково. Аз не не помня, че когато пристигнах в националния тим един от първите, които ми подадоха ръка бе Наско Сираков. Всички са част от играта. Не съм икономисал нищо за никого. Това е книга и за младото потомство, което идва. За да видят, че всичко което аз съм извървял като път е реализирано с доста труд и ограничения. Златната топка не е моя, тя е на цяла България - на моите другари, семейство”, съобщи още Ицо.

Аспитарте се върна към спомените си от настъпването Стоичков по време мача с Реал. Реферът изясни, че Христо се е разкаял за случилото се и по-късно го е защитил при обясненията за случая.

“Спомням си, че стана едно влизане на Чендо против Стоичков. На мен ми се стори, че не го е ритнал и не отсъдих нищо, а Кройф стартира да стачкува. Аз му споделих да не го прави и го предизвестих, че ще му покажа жълт картон. Той ми сподели, че няма да имам храброст и тогава му демонстрирах червен картон. Стоичков пристигна да го пази и му демонстрирах и на него. Тогава ме заобиколиха от Барселона. Христо се приближи до мен и ме настъпи. В първия миг не усетих, само че след това ме заболя доста и даже започнах да накуцвам. Тогава наказаха Христо за шест месеца в началото. След това ме викаха на няколко пъти да изяснявам случилото се и аз усетих, че той се разкайва и по тази причина и му понижиха наказването. След това сме били няколко пъти дружно в телевизионни излъчвания и мога да ви кажа, че имате един страховит човек в негово лице”, сподели Аспитарте.

“Нямало е безсънни нощи. Работеше се с едно наслаждение. С Христо Стоичков се работи доста елементарно. С него се разбрахме, че всичко ще се каже едно към едно с грешките с гафовете. Много сме си говорили по самолети и летища. Имали сме благоприятни условия да се срещнем с доста други хора негови другари и сътрудници. За мен беше прелестно и благодаря, че за огромна част от нещата, за които приказва в книгата съм бил свидетел”, сподели съавторът на книгата Владимир Памуков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР