Автентичен ли е шпионският скандал, ще бъде ли доказан? Този

...
Автентичен ли е шпионският скандал, ще бъде ли доказан? Този
Коментари Харесай

Соломон Паси разби руските шпиони и каза защо обичаме Запада

Автентичен ли е шпионският скандал, ще бъде ли потвърден? Този въпрос разяснява някогашният външен министър Соломон Паси в ефира на Нова тв.

"Има ли в България съветски шпиони. Отговорът е да. Само в съветското посолство са 68. Знаят се техните имена. Извън съветското посолство има повече. Те са сред 200 и 300 под пагон.

А какъв брой не са под пагон, не се знае. Това би трябвало добре да се знае ", сподели Паси.

Запитан, дали няма американски шпиони, той отговори по този начин: "Има и американски шпиони. Но разликата е, че американските шпиони са упълномощени. Единият към Агенцията за разузнаване, другият към ДАНС, другият към ГДБОП, другият към Министерство на вътрешните работи.

Тези американци са пристигнали да работят дружно с родните служби по значими случаи, като атентатът в Сарафово ".

Бившият външен министър разкри още, че съветската шпионска мрежа е била изключително задействана към договорката за F-16. "Тази мрежа даде благо и драго, с цел да провали договорката. Депутатите, които желаеха оставката на Каракачанов, са на работа при тези шпиони ", сподели още той.

Паси акцентира, че точно България е теренът на битката сред съветския шпионаж и Запада в границите на Европейски Съюз и НАТО.

Такава битка няма на територията на Португалия, Испания, Исландия.

"Борбата сред съветския шпионаж и Запада се случва тук в България. Затова би трябвало НАТО да приоритизира битката с този шпионаж по другите оси - дезинформацията, подправените вести и пропагандата ", сподели Паси.

Той бе безапелационен, че началник на съветския шпионаж в България е съветският дипломат. Този дипломат е най-апокрифният, добави той.

"Русофилията не е по обич, русофилията е платена. Имаме справедливи данни за това, една страна кое геополитическо направление обича.

Детекторът за това е доста прецизен - къде учат нашите деца. Колко от нашите деца учат на Запад и какъв брой учат в Русия.

В Русия учат 418 деца. А в Европейски Съюз единствено за тази година има 12 000 студенти. А по програмата "Съмър уърк енд травъл " за Съединени американски щати, по информация от американското посолство, са издадени над 100 000 визи. Кажете ми къде е русофилията? Тези неща са изцяло ясни ", бе безапелационен той.

Коментирайки шпионския скандал Паси сподели, че е много песимистичен, когато става дума за обвинявания в шпионаж за обществена фигура. По думите му, шпионинът е загадъчен човек.

"Ако имаме дупе да се опълчим на съветското разузнаване, първото нещо, което трябваше да създадем, е да изгоним няколко шпиони към абсурда Скрипал. Второ, да извикаме съветския дипломат и да му връчим нота.

Да предупредим съветския дипломат, че в случай че продължи да прави тази шпионска активност, той би трябвало да бъде разгласен за личност нон грата. Ние имаме право да използваме този дипломатически ход ", сподели още Паси.

Според него, Мария Габриел е получила третия по финанси сектор. "Бюджетът е 140 милиарда евро, три пъти колкото Брутният вътрешен продукт на България. Това е доста сериозен сектор. Той има пет подресора ", разяснява още ексвъншният министър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР