Австрийското правителство съобщи, че има намерение да забрани забрадката за

...
Австрийското правителство съобщи, че има намерение да забрани забрадката за
Коментари Харесай

Австрия забранява ислямските забрадки

Австрийското държавно управление заяви, че има желание да забрани забрадката за девойките в детските градини и началните учебни заведения, а министърът на образованието Хайнц Фасман съобщи, че проектозаконът ще бъде подготвен до лятото.
Според него това ще бъде „ алегоричен “ акт, без значение какъв брой деца в действителност ще бъдат наранени. Вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе от крайнодясната Партия на свободата сложи концепцията за възбрана на забрадката през уикенда. Тогава той сподели, че девойките „ под 10-годишна възраст би трябвало да бъдат предпазени “ и да могат „ да се интегрират и да се развиват свободно “.
Канцлерът Себастиан Курц от дясноцентристката Народна партия също поддържа концепцията, казвайки пред локална радиостанция: „ Искаме всички девойки в Австрия да имат идентични благоприятни условия “ и че той желае да избегне развиването на „ паралелни общества “.
Вестник „ Курир “ оповестява, че нито министерството на образованието, нито другите специалисти, запитани от изданието не са били в положение да дават данни за това какъв брой девойки понастоящем носят забрадки в детските градини и началните учебни заведения.
Карла Амина Багхаджати, представител на Ислямската религиозна общественост в Австрия, назова дебатът за забрадката „ нищожен въпрос “, на който се отделя непропорционално внимание. Всички учебни заведения, наранени от казуса, би трябвало да бъдат ангажирани с „ разговор “, сподели тя.
Дебатите към имиграцията и идентичността бяха от главно значение за миналогодишната предизборна акция, вследствие на която Курц се трансформира в канцлер, откакто реализира съдружно съглашение с Партията на свободата.
След мигрантската рецесия през 2015 година Австрия получи над 150 хиляди претенции за гарантиране на леговище – което като брой хора съставлява съвсем 2% от нейното население, наброяващо 8,7 млн. души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР