Австрийското правителство реши да отпусне 500 милиона евро като добавки

...
Австрийското правителство реши да отпусне 500 милиона евро като добавки
Коментари Харесай

Австрийското правителство отпуска допълнителна енергийна помощ за социално слаби

Австрийското държавно управление реши да отпусне 500 милиона евро като добавки за обществено слаби за отопление и жилищни разноски. Тази спомагателна обществена мярка беше оповестена на конференция след съвещанието на министерския съвет през днешния ден, заяви Българска телеграфна агенция

50 млн. от сумата ще се употребяват за попречване на насилственото изваждане от жилищата за неплатени наеми и сметки. " По този метод ще дадем сигурност на хората, че ще е допустимо да продължат да заплащат разноските си за живот ", съобщи министърът на финансите Магнус Брунер.

Останалата сума от 450 милиона евро е избрана за добавки за отопление за обществено слабите жители. Сумите ще бъдат разпределени сред провинциите според от числеността на популацията и локалните управляващи ще дефинират критериите, по които ще бъдат определяни нуждаещите се. За да получат добавките, хората с ниски приходи би трябвало да подадат молба и да приложат документ за приходите си. Допълнителните помощи ще варират сред 200 и 400 евро.

Новата мярка се финансира от средствата, получени от спомагателното облагане с налог на свръхпечалбите на енергийните концерни.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР