Австрийското правителство представи днес нов пакет мерки срещу поскъпването на

...
Австрийското правителство представи днес нов пакет мерки срещу поскъпването на
Коментари Харесай

Австрия представи пакет антиинфлационни мерки за 28 милиарда евро


Австрийското държавно управление показа през днешния ден нов пакет ограничения против повишаването на живота на стойност 28 милиарда евро за интервала 2022 - 2026 година.

Целта на ограниченията е да се облекчат финансово необятни кръгове от популацията и да се помогне на хората с ниски приходи допустимо най-ефикасно и без администрация. Пакетът включва еднократни помощи и дълбоки структурни промени.

Правителството си е сложило задача " да върне на хората това, което им лиши инфлацията ", съобщи на конференцията тази заран канцлерът Карл Нехамер. Пет от общо 28-те милиарда са планувани за бързи ограничения за облекчение на популацията, а един милиард ще подкрепи стопанската система.

Бързите ограничения за подкрепяне на семействата включват удвояване на " климатичния бонус ", който ще се изплати през октомври и би трябвало да насърчи държанието на хората за запазване на климата. За всеки възрастен са планувани по 500 евро, за децата - по 250 евро. Семействата с деца и хората с ниски приходи получават и спомагателни еднократни помощи. В бъдеще обществените помощи и детските надбавки ще се поправят по отношение на инфлацията. За всяко дете през август ще бъдат изплатени по 180 евро, в допълнение към детските надбавки.

Семействата с деца получават по 2000 евро еднократно за дете, като заплануваната при започване на годината сума е увеличена с 500 евро. Увеличена е и сумата, която може да се отписва еднократно от годишния налог.

Мерките плануват и други еднократни облекчения, като да вземем за пример така наречен уязвими групи - безработните и пенсионерите с ниски пенсии, да получат еднократно по 300 евро. Финансови помощи са планувани и за подрастващите, които наред с образованието в учебно заведение учат и някакъв поминък.

За предприятията в страната е планувана отплата на разноските за сила, компаниите с енергоемко произвеждане ще получат директни помощи.

Като цяло стопанската система ще бъде подкрепена посредством понижаване на спомагателните разноски за заплати, за което плануванаъа сума е 600 милиона евро. За да се подтикват вложенията, се вкарва и освобождение от налози до 3000 евро на наградите за сътрудници във компаниите.

Карл Нехамер разгласи, че се поставя завършек на по този начин наречената " студена градация " - детайл от данъчната система, който планува увеличение на данъчната тежест при повишение на приходите в случаите, когато брутният приход доближава нова степен на данъчно облагане и чистият дефакто понижава. Дискусията за тази мярка се води към този момент от три десетилетия. Нехамер не заяви по какъв начин тъкмо ще стане това данъчно преструктуриране, защото детайлите към момента се създават от специалистите. 

Предвидените за нескончаем интервал помощни ограничения са сложни и ще бъдат признати през есента, разгласи Нехамер.

" Това е тежък, само че нужен пакет ", съобщи вицеканцлерът Вернер Коглер. " След като ситуацията в света се трансформира трагично, би трябвало да се промени и политиката. Голямата част от инфлацията идва извън, на това не можем да повлияем. Това, което можем да създадем, е да облекчим избрани групи от популацията ", продължава Коглер.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР