Австрийското правителство потвърди днес, че страната желае да се включи

...
Австрийското правителство потвърди днес, че страната желае да се включи
Коментари Харесай

Австрия ще се присъедини към европейската система за отбрана Щит в небето

Австрийското държавно управление удостовери през днешния ден, че страната желае да се включи в европейската система за защита на въздушното пространство " Щит в небето " (Sky Shield).

Федералният канцлер Карл Нехамер аргументира това решение със забележителното увеличение на заплахата след началото на войната на Русия против Украйна. Този план не заплашва неутралитета на Австрия, акцентира Нехамер.

" Трябва да вземем защитни ограничения за отбрана на нашата страна от набези с дронове и ракети ", сподели още австрийският канцлер в изказване за медиите. Той посочи, че въздушното пространство на Австрия ще бъде опазено най-добре в европейски съюз с други страни.

Министърът на защитата Клаудия Танер акцентира, че това е значима стъпка в отбранителната политика на страната. В момента се водят диалози за изследване на съдействието, с цел да се обясни по какъв начин тъкмо ще наподобява присъединяване на Австрия в плана, посочи тя.

Става дума за присъединяване в защитен щит, неутралитетът остава недокоснат, безапелационни бяха двамата политици. Те акцентираха, че организационно и финансово този план е вероятен и има смисъл да се извърши само в европейско обединяване, защото никоя европейска страна не може сама да пази дейно въздушното си пространство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР